Κολοβός: “Νιώθω έτοιμος να προσφέρω και θα το κάνω”

Κολοβός: "Νιώθω έτοιμος να προσφέρω και θα το κάνω"

Ο Δημήτρης Κολοβός γνωρίζει πως δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στον Παναθηναϊκό αλλά εξέφρασε τη σιγουριά του πως στο δεύτερο μισό θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Στο ματς πρόγκραμ του αγώνα με τον Πανιώνιο φιλοξενείται συνέντευξη του Δημήτρη Κολοβού με τον Έλληνα διεθνή εξτρέμ να εκφράζει την αισιοδοξία του πως στο δεύτερο μισό θα μπορέσει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο και να προσφέρει όσα μπορεί στον Παναθηναϊκό.

Ο Κολοβός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και τόνισε πως δεν έχει δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες ενώ σημείωσε πως θα ήθελε να παίζει πίσω από τον επιθετικό. Ακόμη αναφέρθηκε στο πρόβλημα δυστοκίας που έχει το τριφύλλι και στη φανέλα των πράσινων που είναι αρκετά βαριά.

Στο πρώτο μισό της σεζόν τα αποτελέσματα δεν σας έχουν δικαιώσει. Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω βαθμολογικά. Θεωρείς ότι τελικά θα πετύχετε τους στόχους σας;
«Δεν έχουμε ξεκινήσει όπως θα θέλαμε. Στόχος, μας είναι να μπούμε στα play offs και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι του 2020 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δείξαμε πολύ καλά στοιχεία, έστω και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Θεωρώ ότι πλέον θα πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο».

Υπάρχει επιθετική δυστοκία. Εσύ τι πιστεύεις ότι φταίει γι’ αυτό;
«Νομίζω ότι δεν είμαστε συγκεντρωμένοι στο τελικό τρίτο του γηπέδου. Μπορούμε να φτάσουμε εύκολα εκεί, το κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά εκεί κάπου είτε θα αργήσουμε, είτε κάποιος θα το πάρει πιο προσωπικά να τελειώσει τη φάση, είτε δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι όσο είμαστε για να φτάσουμε έως εκεί. Το γκολ είναι και ένστικτο, πρέπει να το έχεις και όταν θα φτάσεις εκεί να είσαι συγκεντρωμένος και να πιστεύεις ότι θα το βάλεις. Χάνουμε και εύκολα και δύσκολα γκολ».

Άρα πιστεύεις ότι είναι και ψυχολογικό το ζήτημα;
«Ισχύει σε μεγάλο ποσοστό γιατί και εμείς βλέπουμε ότι δεν βάζουμε εύκολα γκολ ή βάζουμε με το σταγονόμετρο, και αυτό έχει επηρεάσει πολύ όλους τους ποδοσφαιριστές. Αν υπήρχαν κάποια παιχνίδια που θα τα κερδίζαμε 2-0, 3-0, θα έπαιρνε άλλη ψυχολογία η ομάδα».

Σε προσωπικό επίπεδο πώς κρίνεις το πρώτο εξάμηνο σου στον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα δεν έχω ξεκινήσει καλά. Είναι άλλο το στυλ που παίζουμε, προσπαθώ να μπω στο μυαλό του προπονητή, να κάνω όσα μου ζητάει. Έκανα προετοιμασία μετά από καιρό και μου βγήκε κάποια κούραση, δεν ένιωθα φρέσκος στα παιχνίδια αλλά τώρα στο δεύτερο μισό εγώ προσωπικά νιώθω πολύ καλά, ξεπέρασα και ένα μυϊκό τραυματισμό που είχα και νιώθω έτοιμος να προσφέρω. Και θα το κάνω! Πέρασα το στάδιο προσαρμογής, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο, ξέρω τους συμπαίκτες μου, ξέρω πώς θέλει ο προπονητής να παίζει».

Έχει γίνει κατά περιόδους θέμα ποια είναι η θέση σου. Εσύ που αισθάνεσαι ότι αποδίδεις καλύτερα;
«Νομίζω πίσω από τον φορ. Στον άξονα νιώθω πιο ελεύθερα. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με δικούς μου ανθρώπους ότι είμαι καλύτερα όταν παίζω εκεί. Με την Παναχαϊκή για παράδειγμα όταν έπαιξα εκεί, ένιωθα καλύτερα. Μπορώ να κυνηγήσω το γκολ, γνωρίζω τις κινήσεις που πρέπει να κάνω. Εξτρέμ ξεκίνησα να παίζω στον Πανιώνιο αλλά και πάλι πολλές φορές έπαιζα πίσω από τον επιθετικό. Την καλύτερη χρονιά μου στον Πανιώνιο όταν έβαλα 15 γκολ, την έκανα όταν έπαιξα πίσω από τον επιθετικό. Εκεί νιώθω πιο παραγωγικός. Ακόμα και στη χειρότερη μέρα μου ξέρω πού θα κινηθώ για να βοηθήσω την ομάδα, να κυνηγήσω το γκολ».

Είσαι από τους πιο έμπειρους στην ομάδα. Αισθάνεσαι ότι υπάρχει πίεση προς την ομάδα γιατί πρέπει να σηκώσει το βάρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού;
«Η φανέλα είναι πολύ βαριά και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όταν ήρθα, έλεγα ότι ήρθα στον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει πίεση σε κάθε ποδοσφαιριστή γιατί εκπροσωπούμε ένα τεράστιο κλαμπ. Από εκεί και πέρα εξαρτάται πόσο καλά είσαι με τον εαυτό σου, πόσο μπορείς να το αφήσεις έξω από το γήπεδο. Νομίζω ότι επειδή έχει αρκετούς νεαρούς παίκτες η ομάδα, έχει μια πίεση που μπορεί να την καταβάλει. Δεν είναι εύκολο πάντα να το αφήσεις στην άκρη και να είσαι συγκεντρωμένος. Κάποιες φορές επηρεαζόμαστε όλοι».

Γενικά αισιοδοξείς;
«Ναι! Πρέπει να αισιοδοξούμε. Μου έχουν έρθει μεγάλες δυσκολίες στη ζωή, οπότε το γεγονός ότι δεν έκανα καλό ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό δεν είναι κάτι που κρίνω ως δυσκολία. Ξέρω ότι θα το γυρίσω. Δουλεύω καλά στην προπόνηση, είμαι υγιής και θα το γυρίσω».

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *