Κολοσσιαία οθόνη 16Κ από τη Sony στην Ιαπωνία

Κολοσσιαία οθόνη 16Κ από τη Sony στην Ιαπωνία

www.sony.com

Η μεγαλύτερη οθόνη 16Κ του είδους της θα παρουσιαστεί σύντομα από τη Sony στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το BBC, η οθόνη αυτή περιλαμβάνει 16 φορές περισσότερα pixels από μια τηλεόραση 4Κ και 64 φορές περισσότερα από μια κανονική 1080p high definition TV, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προβάλλει εικόνες με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ό,τι είθισται σήμερα.

Αυτό θα επιτρέπει στους θεατές να πλησιάζουν πολύ την οθόνη- η οποία έχει μήκος αντίστοιχο ενός λεωφορείου- χωρίς η εικόνα να θολώνει. Ωστόσο η τεχνολογία 16Κ αναμένεται να αργήσει ακόμα αρκετά χρόνια να καταστεί διαθέσιμη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Η 19,2m x 5,4m οθόνη εγκαθίσταται σε ένα νέο ερευνητικό κέντρο που έχει κατασκευαστεί για την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών/ προϊόντων περιποίησης Shiseido στη Γιοκοχάμα. Είναι τόσο μεγάλη που θα εκτείνεται μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου.

Την ανάπτυξη της οθόνης είχε ανακοινώσει η Sony στην έκθεση της ΝΑΒ (National Association of Broadcasters) που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας. Η ιαπωνική εταιρεία είχε σχεδιάσει στο παρελθόν μια άλλη οθόνη 16Κ, που είχε παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο το 2014, αλλά εκείνη έμοιαζε να αποτελείται από δεκάδες μικρότερες οθόνες αντί να παρουσιάζει μία ενιαία, απρόσκοπτη εικόνα.

Η νέα, super-size εγκατάσταση έχει διαμορφωθεί από πολλά πάνελ, τα οποία ωστόσο μπορούν να συνδυαστούν χωρίς να διαφαίνονται μεταξύ τους κενά, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση μίας ενιαίας οθόνης. Η Sony αποκαλεί την τεχνολογία αυτή Crystal LED- brand name για την τεχνολογία οθονών micro-LED. Προς το παρόν η εταιρεία προωθεί μια σειρά από μικρότερες, χαμηλότερων αναλύσεων οθόνες Crystal LED για χρήση σε γραφεία, κινηματογράφους, θεματικά πάρκα κλπ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *