Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η συμφωνία που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία» τόνισε στην ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για «μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια έχει την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη».

«Η συμφωνία, που υπογράψατε κ. Τσίπρα, είναι ΝΑΤΟική και το "φωνάζει", από την αρχή κιόλας του κειμένου της», τόνισε, αναφερόμενος στο άρθρο 2 και πρόσθεσε:

Γι' αυτό το άρθρο της συμφωνίας «δεν λέτε κουβέντα, ούτε εσείς κύριοι της κυβέρνησης ούτε εσείς κύριοι της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που υποτίθεται ότι διαφωνείτε και λέτε ότι θα την καταψηφίσετε. Γιατί κανείς σας δεν αμφισβητεί το στόχο της "ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης" στα Βαλκάνια, τον οποίο υπηρετεί αυτή η συμφωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων τόνισε: «Ακριβώς, επειδή η Συμφωνία έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γι' αυτό το λόγο παραμένουν σε αυτήν την συμφωνία τα βασικά σπέρματα του αλυτρωτισμού. Ξέρετε πολύ καλά πως οι αναφορές σε «μακεδονικό» λαό, «μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές αμφισβητήσεις και τροφοδοτούν τον εθνικισμό και στη γειτονική χώρα και στη χώρα μας.

Οι όροι αυτοί στην ΠΓΔΜ αξιοποιούνται από την κυβέρνηση Ζάεφ για να πιστοποιήσουν την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, στη δε Ελλάδα αξιοποιούνται από εθνικιστικές κυρίως δυνάμεις, για να προβάλουν τα δικά τους ανιστόρητα συνθήματα».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *