Κυβερνοεπίθεση Δέχτηκε Σήμερα 18/04/2019 Το Μητρώο Ονομάτων .GR .ΕΛ

Cyber attack σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα κατά των πληροφοριακών του συστημάτων χωρίς όμως να επιτευχθεί διαρροή προσωπικών δεδομένων από ιδιώτες και επιχειρήσεις που έχουν στα στοιχεία τους ονόματα με καταλήξεις .GR .COM.GR .NET.GR .ORG.GR και .EL.

όπως αναφέρεται και στην επίσημη ενημέρωση που εστάλη σε όλους του καταχωρητές:

«Το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων. Η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μητρώου ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του, καθώς και να προστατεύσει τους δικαιούχους των διαδικτυακών ονομάτων, προχώρησε σε άμεση αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Επιπρόσθετα, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

Προς το παρόν η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης παραμένει ως έχει. Το Μητρώο θα ενημερώσει τους δικαιούχους για την αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων που τους αφορούν.»

Συνεπώς για λόγους ασφαλείας το μητρώο ονομάτων θα προχωρήσει με αλλαγές κωδικών εξουσιοδότησης και ενημέρωση των δικαιούχων των ονομάτων.

https://athens-one.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *