Κυρ. Μητσοτάκης σε ΠΟΕΔΗΝ: Το σύστημα Υγείας έχει φτάσει πια στα όριά του

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν μου αρέσει να περιγράφω την κατάσταση με πιο μελανά χρώματα από όσο της αναλογούν. Μπορώ να σας πω, όμως, βιωματικά, από πολλές επισκέψεις που έχω κάνει σε δημόσια νοσοκομεία, εκ των οποίων πολλές είναι και αρκετά αθόρυβες και δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δυστυχώς η κατάσταση την οποία εγώ βλέπω απέχει πάρα πολύ από την κατάσταση που περιγράφει η κυβέρνηση. Και νομίζω αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν και οι χρήστες του Συστήματος Υγείας και η οποία δεν τιμά το δημόσιο Σύστημα Υγείας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ελλιπή εξοπλισμό. Η εικόνα είναι μια εικόνα ενός συστήματος το οποίο φτάνει πια στα όριά του, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, «έχουμε εγκαινιάσει έναν διευρυμένο κύκλο επαφών με όλους τους σημαντικούς φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο της Υγείας, ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματος μας. Και φυσικά, στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, θέλουμε να ακούσουμε από εσάς αναλυτικά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία, ποια είναι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε και ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για το πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η ΝΔ, «αναφερόμενος στην κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί της ένταξης των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, σημείωσε πως η ένταξη τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανε ακόμη ότι όσα χρήματα εξοικονομήσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την ορθή διοίκηση του συστήματος, θα τα επιστρέφει στο σύστημα υγείας.
Τέλος, όσον αφορά τη στελέχωση του ΕΣΥ, αναγνώρισε τις μεγάλες ανάγκες που δημοσίου συστήματος υγείας και υπογράμμισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση κρίσιμων τομέων του συστήματος όπως ο νοσηλευτικός και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *