Κυρ. Μητσοτάκης: Oι πολίτες θα κρίνουν αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα μείνει η χώρα στην παρακμή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα μείνει η χώρα στην παρακμή.

H κάλπη μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες είπε ο κ. Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και σημείωσε πως «τη Δευτέρα θα είναι μια καινούργια μέρα για την πατρίδα μας».

Στην ερώτηση τι θα γίνει με τη χορήγηση επιδομάτων ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «όσα επιδόματα δίνονται θα συνεχίσουν να δίνονται». Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν μπορεί μια χώρα να στηρίζει την πολιτική της κατά της φτώχειας μόνο στα επιδόματα. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Διευκρίνισε επίσης ότι «το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020» και ότι «εάν υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσουμε σε άμεση εναρμόνιση του ΦΠΑ από τον Σεπτέμβριο. Θέλουμε να ξαναδούμε το πλαίσιο των 120 δόσεων, να το κάνουμε πιο απλό, να εντάξουμε επιχειρήσεις, είναι πολύ περίπλοκο το πλαίσιο. Θα δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις. Η πολιτική της υπερφορολόγησης διέλυσε τη μεσαία τάξη».

Τόνισε ότι για το 2019 δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και είπε ότι το επίδομα των συνταξιούχων που δόθηκε αντί του Δεκεμβρίου παραμονές των ευρωεκλογών δεν μπορεί να ξαναδοθεί φέτος ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα μειωθεί μεσοσταθμικά συνολικά μέσα σε δύο χρόνια κατά 30%.

Στην ερώτηση τι θα κάνει για το Μάτι είπε πως «ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει εκεί. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουμε θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, δεν θα γκρεμιστεί ξανά το Μάτι αλλά θα αλλάξουμε συνολικά τη νομοθεσία περί πολιτικής προστασίας, θα επιστρατεύσουμε και ανθρώπους από το εξωτερικό θα αλλάξουμε τη νομοθεσία περί πολιτικής προστασίας και θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα αποφασίζει την ώρα της κρίσης».

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ είπε πως «δεν μπορεί οι πολιτικοί να στοχοποιούν δημοσιογράφους, Μέσα ή ιδιοκτήτες Μέσων, είπε και χαρακτήρισε θετικό, πάντως, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπασε το εμπάργκο.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος, ψάχνει να βρει μια αρένα να πλακωθεί με κάποιον» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αναγκάζεται να γυρίσει στο 1965 και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα λέγοντας μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη».

Στην ερώτηση εάν θα ζητήσει περίοδο χάριτος είπε «δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Εχουμε κάνει μεγάλη δουλειά για να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Είναι υποχρέωση μου να είμαι έτοιμος. Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου για τους επόμενους έξι μήνες είναι έτοιμος. Θα υπάρξει μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών. Θα είναι μια κυβέρνηση με υπουργούς και υφυπουργούς, θα έχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς περισσότερο σε επίπεδο υφυπουργών».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υποψηφίου βουλευτή του κόμματος Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής είπε ότι δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα γιατί δεν την χρειαζόμαστε και ότι ήταν μία προσωπική άποψη.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι «η κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για το Ελληνικό θα ανακληθεί αμέσως και ότι «η επένδυση θα αρχίσει άμεσα, μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *