Κ. Πουλάκης: Ψηφοδέλτια δύο χρωμάτων

Στο ΥΠΕΣ ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ετοιμο για την περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αποφασίσει τη διεξαγωγή πενταπλών εκλογών στις 26 Μαΐου, είναι το υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας προβλέψει ακόμα και διαφορετικό χρώμα για το ευρωψηφοδέλτιο και για εκείνο των εθνικών εκλογών. Την «αποκάλυψη» έκανε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ κ. Πουλάκης, ο οποίος από τη μία δήλωσε (Θέμα fm) ότι «βλέπει» εκλογές τον Οκτώβριο, από την άλλη όμως επεσήμανε ότι στο υπουργείο ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000. «Είμαστε προετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών θα είναι σιέλ και των εθνικών λευκά. Με τη συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών να είναι διαρκώς στην επικαιρότητα και το πολιτικό θερμόμετρο ούτως ή άλλως να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, το θέμα του «προοδευτικού μετώπου» εξακολουθεί να αλληλοτροφοδοτείται και να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.

Τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το Ποτάμι έκοψαν τις «γέφυρες» στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε πριν από λίγα 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας για τη δημιουργία «προοδευτικού μετώπου». Πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο από τις δηλώσεις τού πρωθυπουργού, υπήρξαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις από Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως, που έστελναν σαφή απορριπτικά μηνύματα στο Μαξίμου.

Ενδεικτική των τάσεων που έχουν αναπτυχθεί εντός του ΚΙΝΑΛ και προμηνύουν μία πολύ σκληρή σύγκρουση ενόψει εκλογών, ήταν η αναφορά του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. «Δεν ζητάμε απλώς τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ταπείνωσή του», ανέφερε (News 24/7).

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά με πιο ήπια ένταση και ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Απαντώ στον κ. Τσίπρα που είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους πως εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές», ήταν η αναφορά του.

Την ίδια ώρα και ο Βασίλης Λεβέντης απέρριπτε την πρωτοβουλία Τσίπρα. «Στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα για την Κεντροαριστερά απαντάμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει σχέση με το Κέντρο ούτε με την Αριστερά, είναι πλέον δεξιός στην πολιτική του», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Τα παραπάνω ουδόλως επηρεάζουν τη στρατηγική Τσίπρα. Τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και είχαν άλλωστε ήδη… ζητήσει τα μέλη της «Γέφυρας» τη Δευτέρα, προχωρούν κανονικά. Ηδη, στην Π.Γ. αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής –με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη που τάσσονται υπέρ του προοδευτικού πόλου– προκειμένου να συνταχθεί η διακήρυξη στην Κ.Ε. την Κυριακή, αλλά και να συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν θα σηματοδοτήσουν «γενναία διεύρυνση».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *