Κ19 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα

Κ19 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα

Η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού φιλοξενεί την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι όπου αν οι φιλοξενούμενοι πάρουν το τρίποντο φτάνουν κατά 99% στην κατάκτηση του φετινού τίτλου ενώ οι γηπεδούχοι με νίκη θα πάρουν κεφάλι στο βαθμολογικό πίνακα.

Τα βλέμματα όλων την Κυριακή μπορεί να είναι στραμμένα στο ΟΑΚΑ και στο ματς όπου ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα.

Και όμως το ντέρμπι των δύο ομάδων του οποίο το αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει ένα πρωτάθλημα θα διεξαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα. Και αυτό γιατί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καλαφάτης" σε ένα ματς σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι δύο σύλλογοι είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον ΠΑΟΚ να είναι πρωτοπόρος με 48 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 46. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν οι φιλοξενούμενοι φύγουν με το τρίποντο θα πάνε στο +5 τη διαφορά από το τριφύλλι και με επτά ματς να απομένουν θα έχουν κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για να στεφθούν πρωταθλητές.

Αν από την άλλη όμως ο Παναθηναϊκός βάλει ένα τέλος στο αήττητο του ΠΑΟΚ και πάρει το τρίποντο θα σκαρφαλώσει αυτός στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αν κάνει ένα νικηφόρο σερί στα επτά παιχνίδια που απομένουν θα κόψει πρώτος αυτός το νήμα.

Πρόκειται για μια αναμέτρηση που αναμένεται με αμείωτο ενδιαφέρον ανάμεσα σε δύο ομάδες που τα πάνε εξαιρετικά φέτος και αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο.

ΣΤΟ "Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ" Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα την προετοιμασία του για το ντέρμπι της Κυριακής αλλά ο τεχνικός του συλλόγου, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, δεν ανακοίνωσε αποστολή. Αντίθετα ζήτησε απ' όλα τα παιδιά να βρεθούν στο αθλητικό κέντρο του τριφυλλιού και εκεί θα ανακοινώσει τη 18άδα.

Οι πράσινοι θα παραταχθούν ενισχυμένοι στο ματς με τον ΠΑΟΚ καθώς από την Παρασκευή με την Κ19 προπονούνται οι Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης, Βαγιαννίδης, Αθανασακόπουλος και Χριστογεώργος οι οποίοι και θα ενισχύσουν την προσπάθεια των Νέων του Παναθηναϊκού.

Στόχος της ομάδας του τριφυλλιού είναι να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ που κρατάει από το 2017 όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός τον είχε νικήσει εκτός έδρας.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΗΤΤΗΤΟ 64 ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη ολοκλήρωσε και αυτός χθες την προετοιμασία του με Πάμπλο Γκαρσία να ανακοινώνει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σε αυτή έχουν συμπεριληφθεί οι Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Καλουτσικίδης, Ταχάτος, Παναγιώτου, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Γιαξής, Δούμτσης, Τσοπούρογλου, Γκορτεζιάνι, Τζόλης, Κωνσταντέλιας, Γρόσδης, Αβεντισιάν, Καραμπέρης, Σαλαμούρας, Θεοδωρίδης και Πανίδης. Εκτός έχει μείνει ο Γιώργος Κούτσιας ο οποίος είναι από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι όμως θα παραταχθούν στο "Γ. Καλαφάτης" με στόχο να υπερασπιστούν ένα αήττητο που τέχουν από τις 10 Δεκεμβρίου 2017 και την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε και για 64 παιχνίδια δεν έχουν γνωρίσει την ήττα.

Πέρυσι μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα ενώ και φέτος στα πρώτα 18 ματς της Super League έχει καταφέρει να έχει 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΒΑΘΜΟΙ
1.ΠΑΟΚ1848
2.Παναθηναϊκός1846
3.Ολυμπιακός1938
4.Άρης1938
5.ΑΕΚ1933
6.Αστέρας1929
7.Ατρόμητος1828
8.ΟΦΗ1922
9.Πανιώνιος1920
10.Ξάνθη1920
11.ΑΕΛ1917
12.Βόλος1915
13.Παναιτωλικός1914
14.Λαμία195

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *