ΚKE: Οι Πρέσπες υπηρετούν συμφέροντα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε μία εφ’ όλης της ύλης κριτική τοποθέτηση για την ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στα εργασιακά αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή.

Από τον Περισσό εντείνεται η κινητικότητα, καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ενώ, παράλληλα, συνολικά το πολιτικό σύστημα κινείται με ορίζοντα την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Ετσι, το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων του κόμματος και τη στήριξη των υποψηφίων, ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες της χώρας.

Το ΚΚΕ τοποθετήθηκε χθες κριτικά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, επίσκεψη η οποία για τον Περισσό, δεδομένης και της ομάδας επιχειρηματιών που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, αποτελεί απόδειξη ότι «η συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια από τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα».

Το ΚΚΕ σταθερά επαναλαμβάνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρωτίστως εργαλειοποιεί τη χώρα μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Οπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση, «για παράδειγμα, η υποχρέωση της Ελλάδας για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας, είναι νατοϊκή υποχρέωση. Το επιχείρημα της ασφάλειας της περιοχής, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, είναι τουλάχιστον γελοίο, γιατί ουσιαστικά καλείται ο ελληνικός λαός να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίηση της νατοϊκής επιθετικής πολιτικής στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή. Ηδη η ελληνική πολεμική αεροπορία επιτηρεί το Μαυροβούνιο και τώρα τη Β. Μακεδονία. Αυτό σημαίνει “μεντεσές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».

Την ίδια στιγμή, από το ΚΚΕ προγραμματίζονται εκδηλώσεις για την ανάδειξη των ψηφοδελτίων και των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οπως έγινε γνωστό χθες, την προσεχή Δευτέρα, 8 Απριλίου, στις 12.30 το μεσημέρι, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός, θα παρουσιάσει το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο της Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *