Λονδίνο: Το ξακουστό ρολόι του Big Ben ακούγεται για τελευταία φορά (φωτό, βίντεο)

Συγκέντρωση έξω από το παλάτι του Γουέστμινστερ πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες, αφού το Big Ben θα σημάνει για τελευταία φορά, ενώ αναμένεται να σιωπήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ο σήμα κατατεθέν του Λονδίνου θα σιγήσει στο πλαίσιο των εργασιών που εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 29 εκατομμύρια λίρες (31,7 εκατομμύρια ευρώ) και αφορούν τον πύργο και το ρολόι.

Αν και το μνημείο είναι γνωστό ως Μπιγκ Μπεν η ονομασία αυτή δεν αφορά παρά μόνο την επιβλητική καμπάνα των 13,7 τόνων του βικτωριανού αυτού πύργου των 96 μέτρων ύψος.

Η καμπάνα αυτή θα πάψει από σήμερα να σημαίνει την ώρα, όπως το κάνει εδώ και 158 χρόνια σχεδόν χωρίς διακοπή. Ωστόσο το ρολόι θα συνεχίσει να λειτουργεί χάρη σε έναν προσωρινό ηλεκτρικό μηχανισμό που θα τοποθετηθεί για το διάστημα που θα διαρκέσει η ανακαίνιση και το κοινό θα μπορεί να βλέπει τουλάχιστον μία από τις τέσσερις οθόνες του.

Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις η επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων που είναι αρμόδια για τις εργασίες στο ιστορικό μνημείο απάντησε ότι «θα επανεξετάσουμε τη διάρκεια κατά την οποία οι καμπάνες θα σιγήσουν» μόλις ξεκινήσει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος τον Σεπτέμβριο.

Ο ήχος του Μπιγκ Μπεν «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινοβουλευτικής ζωής και θα διασφαλίσουμε ότι θα ανακτήσει τον ρόλο του ως φύλακας του χρόνου του έθνους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *