Μάτι: Πολιτικές αναταράξεις και αντιπαράθεση

Η ανακοίνωση των ποινικών διώξεων για τη φονική πυρκαγιά το Μάτι προκάλεσε και πολιτικές αναταράξεις.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. υπογράμμισε ότι η άσκηση ποινικών διώξεων «εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με χυδαίο τρόπο να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες», ενώ τονίζει ότι η Δικαιοσύνη επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα των ειδικών επιστημόνων με τους οποίους συνεργάστηκε η Ν.Δ. και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «αν οι αρμόδιοι είχαν διατάξει εγκαίρως την εκκένωση της πόλης, δεκάδες συμπολίτες μας θα είχαν σωθεί».

Την παραίτηση της κ. Δούρου ζήτησε από το Μάτι, όπου βρισκόταν, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. «Δεν καταδικάζουμε κανέναν, αλλά έχει πολύ σημαντικά καθήκοντα, στα οποία απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί», είπε η κ. Γεννηματά.

«Καμία δικονομική διαδικασία δεν μπορεί να σβήσει την ανείπωτη θλίψη που αισθάνομαι για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική», είχε αναφέρει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις έγιναν γνωστές οι ποινικές διώξεις. Η ίδια απέδωσε διαχρονικές ευθύνες στην Πολιτεία και δήλωσε τη βεβαιότητά της ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας «έπραξαν το καθήκον τους».

Η κ. Δούρου, μάλιστα, επανέλαβε ότι στοχοποιήθηκε από πολιτικούς αντιπάλους και μερίδα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «ακόμα και οι αθώοι χρειάζεται κάποιες φορές να περιμένουν».

Μετά τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η κ. Δούρου επανήλθε αναφέροντας ότι η κ. Γεννηματά «έχει υπάρξει υπερνομάρχης όταν στήνονταν οι παγίδες θανάτου», ενώ άφησε και αιχμές σημειώνοντας ότι «βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρα της».

Με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Κατερίνα Μπακογιάννη την άσκηση ποινικής δίωξης: «Ποινική δίωξη κατά των κ.κ. Δούρου, Ψινάκη, Μπουρνούς και άλλων 17 για το Μάτι. Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να μην ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή; Μια μικρή προσπάθεια εξορθολογισμού της δημόσιας διοίκησης θα ήταν μια έμπρακτη συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων. Αλλά δεν…».

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *