Μήνυμα Μητσοτάκη για τις επενδύσεις, από το Ελληνικό

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε πίστεψε στο Ελληνικό ως ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του, χθες, στο Ελληνικό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με φόντο το Ελληνικό που επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά χθες, απηύθυνε διπλό μήνυμα: ότι οι επενδύσεις και δη το Ελληνικό ως εμβληματικό εγχείρημα αποτελούν προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει το πρότζεκτ σύμβολο «της νέας Ελλάδας». Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι το Ελληνικό είναι και ο καθρέφτης της «απόλυτης αναπτυξιακής αποτυχίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε αυτόν τον χώρο θα έπρεπε σήμερα να δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και το παλιό αεροδρόμιο να γίνει ένα εμβληματικό αναπτυξιακό έργο το οποίο θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα που έρχεται. Αντ’ αυτού αντικρίζουμε και σήμερα ακόμη μια εικόνα απελπιστικής εγκατάλειψης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε πίστεψε στο Ελληνικό ως ένα κορυφαίο αναπτυξιακό έργο. Εξ ου και εξακολουθεί και σήμερα να θέτει προσκόμματα στην υλοποίηση αυτής της επένδυσης», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας ότι η δρομολόγηση των επενδύσεων στο Ελληνικό αποτελεί απόλυτη αναπτυξιακή προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης και, όπως είπε, «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το συντομότερο δυνατόν το Ελληνικό να γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδος». Ούτως ή άλλως κυρίαρχη πεποίθηση στον τρίτο όροφο της Πειραιώς είναι ότι οι εκλογές θα κριθούν στην ατζέντα της οικονομίας και ότι παρά τη συστηματική «εισπήδηση» που επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας στην ατζέντα της Ν.Δ. και την προσπάθειά του να δείξει ότι είναι φιλικός προς το επιχειρείν, δεν πείθει. Εξάλλου, η Πειραιώς φρόντισε να το υπενθυμίσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο με αφορμή τη σύσταση του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. να διαβάσει το βιβλίο του Σερζ Λατούς και τη θεωρία της «λιτής αφθονίας», ότι δεν αποτελεί παρά ομολογία αποτυχίας του κ. Τσίπρα να δημιουργήσει συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης για τη χώρα.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει σε Ελληνες του εξωτερικού από ολόκληρη την Ευρώπη σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ψήφο των αποδήμων και το brain drain, ενώ αύριο θα μετάσχει στη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου βασικό θέμα συζήτησης αποτελεί ο Βίκτορ Ορμπαν και το μέλλον του κόμματός του (Fidesz) στο ΕΛΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι από τους αρχηγούς κομμάτων του ΕΛΚ που απηύθυνε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΚ ζητώντας να κινηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες για την αναστολή συμμετοχής του Fidesz.

Είχε υπογραμμίσει ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών στο προσφυγικό, ενώ είχε τονίσει ότι «η παράκαμψη θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ» (πρακτικές που είχε σημειώσει ότι εφαρμόζονται και από την ελληνική κυβέρνηση) είναι συμπεριφορές που «δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε».

Το θέμα θα συζητηθεί στο περιθώριο της αυριανής Συνόδου του ΕΛΚ, όπου το βράδυ αναμένεται να υπάρξει και σχετική ψηφοφορία, κατά την οποία δεν αποκλείεται –αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική κίνηση από την πλευρά του κ. Ορμπαν– να αποφασιστεί η αναστολή συμμετοχής του κόμματός του στο ΕΛΚ.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *