Μήπως ήρθε η ώρα να ξαναπιάσετε το πράσινο σαπούνι; 5 διαφορετικές χρήσεις του που δεν φαντάζεστε

1Ισως σας φέρνει στο μυαλό εικόνες μιας άλλης εποχής, όμως, το πράσινο σαπούνι δεν μπορείτε σε καμία περίπτωση να το πείτε… ξεπερασμένο. Και αυτό γιατί, ακόμα και στις μέρες μας δύναται να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως εφόσον υπάρχει στο σπιτικό σας και πραγματικά, μπορεί να αναδειχθεί σε ένα πολύτιμο και εξαιρετικά οικονομικό «πολυεργαλείο».

Διαβάστε λοιπόν, πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το πράσινο σαπούνι σε διάφορες δουλειές του σπιτιού…

1. Καθαριστικό πατώματος

Σε μισό κουβά νερό διαλύστε 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Τα πατώματα θα λάμπουν όσο ποτέ άλλοτε.

2. Αφρός ξυρίσματος

Για όσους επιμένουν στο ξύρισμα χωρίς μηχανή, μια δοκιμή θα σας πείσει. Το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

3. Καθαριστικό ρούχων

Μουλιάστε καλύμματα, κουρτίνες και σεντόνια σε γεμάτη με νερό μπανιέρα μαζί με λίγο πράσινο σαπούνι και μετά βάλτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν. Θα διαπιστώσετε ότι θα βρουν τη χαμένη τους λάμψη και λευκότητα.

4. Φυτοφάρμακο

Δημιουργήστε ένα διάλυμα από νερό και 2 με 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού και ψεκάστε δύο-τρεις φορές την εβδομάδα τα φυτά του μπαλκονιού ή τα δέντρα του κήπου – η μελίγκρα εξαφανίζεται και τα φυτά αποκτούν μια απόλυτα υγιή όψη.

5. Καθαριστικό τζαμιών

Βουτάτε τα ειδικά πανάκια για το καθάρισμα των τζαμιών σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού με νερό, περνάτε τα τζάμια και μετά τα ξεβγάζετε με νερό.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *