Μίτσιτς στο Sport24.gr: “Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης”

Μίτσιτς στο Sport24.gr: "Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης"

Η Αναντολού Εφές κι ο Ολυμπιακός. Ο σπουδαίος Σπανούλης και η ομαδικότητα των ερυθρολεύκων. Η ατάκα του Αταμάν στον Ρήγα και οι διαφορές του Τούρκου κόουτς με τον Γιασικεβίτσιους. Το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και το Final Four. O Βασίλιε Μίτσιτς στο Sport24.gr.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς… ξέφυγε για λίγο της προσοχής του Εργκίν Αταμάν και μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με τον Ολυμπιακό (21/2, 19:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) για την 23η αγωνιστική της EuroLeague και για τη γενικότερη πορεία της ομάδας του, η οποία φέτος δείχνει ικανή να φτάσει τον πήχη των προσδοκιών της.

Η τουρκική ομάδα με ρεκόρ 14-8 βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης της EuroLeague και οι πιθανότητες να μπει στη "μάχη" των playoffs με πλεονέκτημα έδρας είναι πολλές. Ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι κάτι περισσότερο από καταλυτικός για την πορεία της ομάδας του, καθώς με μέσο όρο στη φετινή EuroLeague 12,3 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 5,3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και αποτελεί τον μαέστρο της Εφές.

Ο 25χρονος Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε στην τροχιά που διαγράφει η Εφές, σκιαγράφησε τον Ολυμπιακό, θυμήθηκε κάποιες εμπειρίες του που απέκτησε αγωνιζόμενος στη Ζάλγκιρις και επέλεξε τους αρχηγούς των ομάδων ενός υποθετικού EuroLeague All-Star Game.

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το "κλειδί" για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

"Θα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί τα τελευταία παιχνίδια, αλλά είναι μία έμπειρη ομάδα που ξέρει τον τρόπο για αντιδρά. Θα υπάρχει πολλή πίεση. Το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό. Τόσο η δική μας ομάδα, όσο κι εκείνη των αντιπάλων μας, γνωρίζουν να διαχειρίζονται την πίεση. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να παλέψουμε για κάθε μπάλα ως το τέλος. Μόνο έτσι θα νικήσουμε".

Κατά πόσο η απουσία η απουσία του Βασίλη Σπανούλη αυξάνει τις πιθανότητές σας για να πάρετε τη νίκη;"

"Είναι σπουδαίος παίκτης. Ο Ολυμπιακός, όμως, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν παίζει καλύτερα και πιο ομαδικά. Όσο ο Σπανούλης είναι στο παρκέ, φροντίζει ώστε περισσότεροι παίκτες της ομάδας του να έχουν επιρροή στο παιχνίδι της. Παίρνει τις σωστές αποφάσεις και περνάει ποιοτικό χρόνο στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες με μεγάλες δυνατότητες. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας".

Πόσο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs θα σας φέρει μία πιθανή νίκη επί του Ολυμπιακού;

"Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον. Αυτό που ξέρω είναι πως κάθε παιχνίδι στην EuroLeague είναι πολύ δύσκολο. Εμείς προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Είμαστε μία ποιοτική ομάδα, δουλεύουμε πολύ σκληρά και παίζουμε κάθε αγώνα σαν να είναι τελικός. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας, αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί στο τέλος".

Πιστεύεις πως η ομάδα σας θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από την Φενέρμπαχτσε;

"Όχι, διαφωνώ. Σίγουρα ήταν μία σκληρή ήττα, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Από την πλευρά μου προσπαθώ να βλέπω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αν «μείνεις» σε ένα παιχνίδι, κινδυνεύεις να μην προετοιμαστείς σωστά και να χάσεις το επόμενο ματς. Οι ρυθμοί είναι πολύ γρήγοροι. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Έχουμε στεναχωρηθεί για την ήττα στον τελικό, αλλά έχουμε μπροστά και άλλα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε καλά για τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά. Πλέον κοιτάμε μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό".

Ο Εργκίν Αταμάν κατά την διάρκεια του τελικού διαμαρτυρήθηκε για την διαιτητική αντιμετώπιση που είχατε και φέρεται να είπε στον Κώστα Ρήγα "αφήστε μας να το κάνουμε όπως ο Ολυμπιακός". Θα ήθελες να κάνεις κάποιο σχόλιο;

"Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές. Η δουλειά μου ως παίκτης είναι διαφορετική. Πάντα κάποιοι μπορεί να μην συμφωνούν με τις αποφάσεις των διαιτητών. Πιθανώς κάποιες από τις αποφάσεις των διαιτητών να ήταν άδικες για εμάς, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό το θέμα και θα προτιμούσα να πούμε κάτι άλλο".

Τι άλλαξε στην Αναντολού Εφές σε σχέση με την περσινή σεζόν;

"Έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα. Ήρθαν νέοι παίκτες. Ο κόουτς Αταμάν ανέλαβε μεσούσης της περασμένης σεζόν και σίγουρα δεν ήταν εύκολο. Φέτος κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Ήμασταν τυχεροί γιατί «δέσαμε» από την αρχή και όσο μαθαίναμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, γινόμασταν όλο και καλύτερη ομάδα. Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα κι ευελπιστώ να τα καταφέρουμε".

Η πρόκριση στο Final Four της EuroLeague είναι ένας από τους στόχους σας;

"Το Final Four είναι κάτι πολύ μακρινό. Όπως σου είπα προσωπικά βλέπω κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πέρσι με την Ζάλγκιρις φτάσαμε στο Final Four. Δεν υπήρχε κάποιος που να πιστεύει πως θα τα καταφέρναμε. Στο τέλος, όμως, κάναμε πάρα πολύ καλά παιχνίδια. Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο ποιες ομάδες θα προκριθούν. Πρέπει να δούμε τα ζευγάρια, σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες, τους τραυματισμούς κλπ. Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για αυτό".

Οι μισοί τζένεραλ μάνατζερ της EuroLeague πιστεύουν πως είσαι ο παίκτης που πραγματοποιεί την καλύτερη breakout σεζόν

"Είμαι χαρούμενος για αυτό. Κάθε σεζόν δουλεύω πολύ σκληρά και είναι πάντα όμορφο, όταν αναγνωρίζονται οι κόποι σου. Νιώθω άνετα στην Εφές. Είμαι περισσότερος χαρούμενος, όμως, για την ομάδα μου. Έχουμε κάνει μία πολύ καλή πορεία και οι νίκες της ομάδας έχουν σημασία. Θα συνεχίσω να προπονούμαι σκληρά και να προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου".

Ποιες είναι οι διαφορές που έχεις εντοπίσει μεταξύ του Εργκίν Αταμάν και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

"Προσεγγίζουν το παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο. Ο κόουτς Αταμάν δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Σίγουρα δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά μας δίνει ελευθερία στο παιχνίδι, γιατί γνωρίζει πάρα πολύ καλά εμάς και τις δυνατότητές μας. Ο Σάρας είναι λίγο διαφορετικός. Θέλει να έχει τον έλεγχο σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι πολύ έξυπνος προπονητής. Έχει πολλές ιδέες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Προσωπικά είμαι χαρούμενος τόσο που συνεργάστηκα με τον Σάρας, όσο και για το γεγονός ότι αγωνίζομαι για τον κόουτς Αταμάν".

Αν γινόταν ένα EuroLeague All-Star Game, ποιοι πιστεύεις πως θα ήταν οι αρχηγοί των ομάδων;

"Ο ένας θα ήταν ο Γιαν Βέσελι, αλλά δεν ξέρω για τον δεύτερο. Μάλλον θα ήταν ο Νάντο Ντε Κολό".

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *