Μαρτίνς: “Μεταγραφές μόνο αν προκύψουν πωλήσεις”

Μαρτίνς: "Μεταγραφές μόνο αν προκύψουν πωλήσεις"

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, για την κριτική στον Σεμέδο, για τη μη χρησιμοποίηση του Ραντζέλοβιτς το ίδιο συχνά όπως παλαιότερα και για τις σκέψεις του ενόψει Ιανουαρίου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε τη Nova για τον αγώνα του Σαββάτου (2/11) με την Ξάνθη στα Πηγάδια και εξήγησε τις δυσκολίες που περιμένουν την ομάδα του. Αναφέρθηκε, επίσης, στις σκέψεις του για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για την κριτική στον Σεμέδο, αλλά και για τον Ραντζέλοβιτς που δεν χρησιμοποιείται το ίδιο συχνά όσο παλαιότερα.

Για το αν έχει αφήσει η ομάδα πίσω της το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

"Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς για μας. Αποτελεί ήδη παρελθόν, το έχουμε αφήσει πίσω και είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα επόμενα παιχνίδια και κυρίως το πρώτο επόμενο παιχνίδι μας, απέναντι στην Ξάνθη. Γνωρίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό για μας να πάρουμε τη νίκη σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, σ’ ένα δύσκολο γήπεδο. Όλοι γνωρίζουμε πως παραδοσιακά η Ξάνθη μας δημιουργεί προβλήματα όπως έκανε και πέρσι.

Ξέρουμε πως είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Γνωρίζουμε πως είναι μία ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα και είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά, αν θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Για το στυλ παιχνιδιού που περιμένει από την Ξάνθη:

"Όλοι γνωρίζουμε πως πρόκειται για έναν αντίπαλο που ως τώρα έχει δείξει ότι παίζει κλειστό ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη πραγματοποιεί καταπληκτικό πρωτάθλημα, αν και έχασε τα τελευταία τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος και ένα στο κύπελλο. Είναι μία ομάδα που είναι πολύ καλή αμυντικά, έχει πολύ δυνατή αμυντική λειτουργία.

Διαθέτει έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή τον Φάμπιο Στούρτζεον, τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι ένας παίκτης που προσφέρει πολλά και αναβαθμίζει το παιχνίδι της ομάδας του. Πρόκειται για μία ομάδα που απαιτεί όλη μας την προσοχή, γιατί αναμένεται να μας δημιουργησει πολλές δυσκολίες".

Τα συστήματα αλλάζουν, αλλά παραμένει ομοιογένεια. Που οφείλεται;

"Οφείλεται στη δουλειά που έχουμε κάνει πέρυσι. Η δουλειά συνεχίζεται και φέτος, αυτή την εβδομάδα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι πάνω στον επόμενο αντίπαλό μας. Είμαστε μία ομάδα που γενικότερα συνεχώς εξελίσσεται, η δουλειά που κάνουμε είναι ο λόγος που έρχονται θετικά αποτελέσματα. Είμαστε μία ομάδα που μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιεί πολλά συστήματα".

Ο Σεμέδο άρπαξε την ευκαιρία που του δώσατε. Υπάρχει λόγος για να αποφορτιστεί;

"Κανείς δεν έχει χρόνο ν’ αποφορτιστεί η να ξεκουραστεί. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αν δεν έχουμε μπροστά μας κάποια διακοπή, ούτε υπάρχει τρόπος να ξεκουράσουμε παίκτες. Αυτό θα το κάνουμε μόνο όταν κάποιος παίκτης έχει προβλήματα φυσικής κατάστασης. Πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε πολύ έντονη κριτική για τον Σεμέδο και αυτή τη στιγμή όλοι λένε πόσο καλή ήταν η απόδοση του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να αποθεώνεσαι, στιγμές που να αισθάνεσαι να ξεσηκώνεσαι από χαρά. Δεν υπάρχει χρόνος για να μείνουμε σε αυτά, πρέπει πάντα να προχωράμε μπροστά. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για να για βοηθούν την ομάδα. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει για κανέναν επειδή οι υποχρεώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Έχουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και όλοι οι παίκτες δουλεύουν συνεχώς, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να βοηθούν την ομάδα όταν χρειάζεται".

Για την κατάσταση Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά:

"Ο Μπουχαλάκης είναι πολύ καλά σήμερα. Ξεκίνησε να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Το ίδιο ισχύει για τον Βαλμπουενά. Είναι μία από τις επιλογές μας για το Σάββατο".

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή από την άμυνα ή την επίθεση;

"Νομίζω πως πραγματικά υπάρχει μεγάλη διαφορά, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι παίκτες έχουν ωριμάσει, είχαμε πάρα πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, φέτος είμαστε πολύ πιο ώριμοι και πολύ πιο έτοιμοι για να έχουμε αυτή την απόδοση. Γενικότερα όλοι οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι και έχουν μία πολύ μεγάλη δέσμευση για να αποδίδουν τόσο καλά.

Πράγματι είμαστε μία ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες, λιγότερες βέβαια σε σχέση με πέρυσι, φέτος ρισκάρουμε περισσότερο στην επίθεση. Εξακολουθούμε να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ. Η άμυνά μας λειτουργεί καταπληκτικά. Βλέπετε την αφοσίωση που έχουν οι παίκτες.

Ας μιλήσουμε για τους παίκτες που παίζουν στα τελευταία ματς, όπως είναι ο Σεμέδο, ο Αβραάμ, ο Ομάρ, ο Τσιμίκας. Παίκτες οι οποίοι βοηθούν την ομάδα να μη δέχεται γκολ. Υπάρχουν από την άλλη πλευρά οι παίκτες όπως ο Ποντένσε ο οποίος βοηθάει στην επίθεση. Ο Μασούρας κάνει καταπληκτική δουλειά, όπως και ο Σουντανί όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Όλη η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι πιο ώριμη, πιο έτοιμη, είμαστε μία ομάδα πολύ δυνατή, που δημιουργεί ευκαιρίες, εκτός από το να μη δεχόμαστε γκολ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχουμε. Μια πολύ καλή ομάδα, οπότε έχει αξία περισσότερο να μιλήσουμε για αυτό, παρά να μιλάμε ξεχωριστά για τον κάθε παίκτη".

Για τις συνεχείς κλήσεις διεθνών:

"Φυσικά όποιος παίζει στο Champions League και όποιος είναι παίκτης του Ολυμπιακού έχει πάρα πολύ πιθανότητες να κληθεί στην εθνική του ομάδα Και ελπίζω έτσι να γίνεται συνεχώς".

Για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του Ραντζέλοβιτς το τελευταίο διάστημα και αν έχει κάνει τις πρώτες σκέψεις ενόψει της μεταγραφικής περιόδου:

"Ο Λαζάρ (Ραντζέλοβιτς) και ο Μάξι (Λοβέρα) έχω πει επανειλημμένως πως έχουν πάρα πολύ μεγάλο μέλλον στην ομάδα μας. Είναι παίκτες που έχουν λαμπρή καριέρα μπροστά τους και διαθέτουν όλα τα προσόντα για να βοηθήσουν. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Κάποιοι μικροτραυματισμοί ή άλλες αιτίες. Όμως γενικότερα είναι από τις μονάδες τις οποίες πιστεύουμε πάρα πολύ και υπολογίζουμε σε αυτούς.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το ρόστερ που έχουμε ενόψει της αγοράς του Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται καμία προσθήκη, είναι μία ομάδα πλήρης. Μπορεί να προκύψουν ζητήματα ανάλογα με τις επιθυμίες του προέδρου ή της διοίκησής μας. Μπορεί να προκύψουν πωλήσεις παικτών και να αντικατασταθεί με αυτό τον τρόπο κάποιος. Προσωπικά θέλω την ομάδα όπως είναι και δεν νομίζω πως χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το υλικό που έχω στα χέρια μου".

Για το αν η ανάρτηση του την 28η Οκτωβρίου είχε να κάνει με τη διάθεση του να παραμείνει στην Ελλάδα:

"Το έκανα γιατί από την πρώτη μέρα οι Έλληνες μ’ έχουν αγκαλιάσει και μ’ έχουν έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο. Νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου. Είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα και επειδή μ’ έχει αγγίξει το ελληνικό πνεύμα, ένιωσα την ανάγκη να ευχηθώ".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *