Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος "ξαναχτυπά" για Αγγελόπουλους, επιταγές, για τα "θέλω" του Ντέιβιντ Μπλατ, το "αγκάθι" του ΝΒΑ και τον Ολυμπιακό των… πολλών διοργανώσεων.

Όταν υπάρχει λόγος να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, θα το κάνουμε. Σας το έχω επισημάνει. Δεν γράφω για τα "κλικ", δεν γράφω για τα νούμερα, δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι ομάδες και οι παράγοντες. Ξεκινάω απότομα για να μη μου στέλνετε μηνύματα με τα ίδια και τα ίδια παράπονα.

Και ενώ ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του (ζούμε πλέον την εποχή που ακόμη και δημοσιογράφοι, διαβάζουν μια παπαριά στα social media και πάνε και την αναπαράγουν στις δουλειές τους), ας δούμε επιγραμματικά κάποια φλέγοντα ζητήματα. Σε σχέση με εκεί που τα είχαμε αφήσει στην τελευταία ενημέρωση, πριν κάμποσες μέρες. Πάμε λοιπόν:

  • Ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον ούτε γενικό διευθυντή. Οι Αγγελόπουλοι δε δείχνουν να "καίγονται", αλλά και γενικά δεν τοποθετούνται. Δικαίωμά τους μπορείς να πεις. Ναι, αρκεί η τακτική τους να αποφέρει καρπούς. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πει σε κάποιον που ηγείται, πώς θα διοικήσει. Αλλά η κριτική θα γίνεται. Άλλο οι ημιμαθείς, οι άσχετοι και οι ξερόλες. Άλλο αυτοί που μπαίνουν στο ΣΕΦ και τους χαιρετάνε και τα τούβλα του γηπέδου. Είτε είναι επαγγελματίες, είτε απλοί φίλαθλοι…
  • Σε μια περίοδο με ουκ ολίγα προβλήματα, γίνονταν ανακοινώσεις για τις ακαδημίες. Ο "χαιρετισμός" στον Χρήστο Σταυρόπουλο άργησε μια εβδομάδα και γενικά το σύστημα, πάει σε δικούς του ρυθμούς. ΟΚ, ο καθένας παίζει μπάλα όπως γουστάρει κι αγαπά. Απλά και τα καλά και τα άσχημα πρέπει να τονίζονται.
  • Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι όταν κάποιοι από εμάς ασχολούνταν με την ομάδα και γύρναγαν την Ευρώπη σε Ζάρα (εν καιρώ πολέμου με τη Ζαντάρ), Μαδρίτη, Λεβερκούζεν και σε άλλα μέρη, ήταν ακόμα φίλαθλοι που ούτε φαντάζονταν ότι θα διοικήσουν. Το να θα δέχονται λοιπόν απόψεις μάλλον θα τους βοηθήσει. Γιατί ποτέ κανείς δεν τα ξέρει όλα. Και ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι έτοιμος να παίξει στην Α2, έχει πάει μέχρι τέλους με τη σύμφωνη γνώμη του -μεγαλύτερου μέρους- του κόσμου του, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν και εγγυήσεις για τη συνέχεια. Το πλάνο, λένε, είναι "δυο ομάδες, μια για EuroLeague, μια για Α2". Εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά και ξαφνικά. Αν δεν αλλάξει, ψάξε και δεύτερη ομάδα, άλλον προπονητή, άλλο staff και πάει λέγοντας.
  • Αν κάνουν κάτι σωστά οι Αγγελόπουλοι τούτη την εποχή, είναι ότι δε τρώνε… αμάσητο, ό,τι πάει να τους ταΐσει ο προπονητής. Και δεν το γράφω αρνητικά για κανέναν. Αλλά είναι η αλήθεια. Ο Μπόγρης και ο ΛεΝτέι αποτελούν για την ώρα, οριστικά παρελθόν. Η διοίκηση φαίνεται να μπαίνει μπροστά για τον Αγραβάνη (λογικά, γιατί 25χρονο Έλληνα, κοιτάς να τον κερδίσεις ακόμη και αν έχει γεννηθεί γκρινιάρης και όχι να τον τελειώσεις επειδή δεν του έδωσες ευκαιρία. Του δίνεις την ευκαιρία και αν δεν διορθωθεί, τον στέλνεις μια και καλή). Η περίπτωση Μάντζαρη είναι διαφορετική, γιατί αλλιώς είναι και τα λεφτά, αλλιώς και η στόχευση στις θέσεις των κοντών.

  • Ο Σπανούλης (θα ζούσε ο Μπλατ χωρίς αυτόν, αλλά θα 'ταν το μεγαλύτερο έγκλημα σε συμπεριφορά στην ιστορία της ομάδας) κάποια στιγμή θα κληθεί να ανανεώσει. Ο Πρίντεζης έχει συμβόλαιο. Ίσως φτιάξουν κάτι καινούργιο, ίσως και όχι. Δεν υπάρχει άγχος εδώ. Ο Μιλουτίνοβ και ο Πάντερ (τον ήθελε ο προπονητής) είναι οι δυο ξένοι. Αναζητούνται, ένας σέντερ, ένας παουερ φόργουορντ και άλλοι δυο κοντοί.
  • Ο Μπλατ δε θα διστάσει να αυξήσει τον αριθμό των ξένων και η γνώμη μου είναι, καλά θα κάνει. Το θέλει ο προπονητής και για εμένα έχει 1000% δίκιο. Ποια ομάδα θέλει να σημειώσει πορεία στην EuroLeague και πάει "τσίμα- τσίμα" σε υλικό; Και επιτέλους, ας έχουν επτά ξένους της προκοπής από την αρχή και όχι να ξεκινάνε με έξι, οι μισοί να είναι "στοιχήματα" και μέσα στη σεζόν να ψάχνουν, να κάνουν δυο μήνες να αποφασίσουν, άλλον έναν να διαπραγματευτούν και στο τέλος να εμφανίζονται… κελεπούρια. Αφού δε το 'χουν, δε τους βγαίνει, τι το κάνουν συνέχεια; Φτιάξε μια "γεμάτη" ομάδα από την αρχή και προχώρα.
  • Παράλληλα θα προχωρήσει η ελληνική ενίσχυση. Δεν υπάρχει βιασύνη, είναι νωρίς. Οι μόνοι που βιάζονται, είναι όσοι είναι έξω από τον χορό. Σε αυτό το σημείο να πω, ότι καλή και δικαιολογημένη είναι και η… πρεμούρα ορισμένων που δεν ξέρουν καν τι χρώματα φοράει ο Ολυμπιακός, αλλά θα πρέπει και να ενημερώσω ότι η… κατσίκα δεν μασάει ταραμά. Είναι οι ίδιοι άλλωστε με τα ψεύτικα προφίλ και τις φωτογραφίες του Μίκυ Μάους που εμφανίζονται σε αυτό το Twitter και γράφουν μια μέρα για τον Σεμέδο, μια για εμένα, μια για τον Σπανούλη και για αυτούς όλο αυτό ισοδυναμεί, μια ώρα σεξ με την Τζένιφερ Λόπεζ.
  • Όσον αφορά στο οικονομικό, έχουν ενημερωθεί οι μάνατζερ ότι τον Ιούλιο θα πληρωθούν. Πάει αυτό.
  • Το ΝΒΑ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των Ευρωπαίων. Οι παίκτες ξέρουν (οι καλοί παίκτες) ότι πάντα μπορούν να βρουν κάτι έστω και την τελευταία στιγμή στον μαγικό κόσμο. Ή από καραμπόλα. Παράδειγμα; Ο Τεόντοσιτς θέλει να παίξει Ευρώπη. Γιατί να βιαστεί; Μπορεί σε δέκα μέρες, δυο – τρεις κοντοί που παίζουν EuroLeague να πάνε στο ΝΒΑ! Μετά θα πέσουν όλοι στα… πόδια του Σέρβου. Ένα παράδειγμα φέρνω.

  • Ο Μπράντον Πολ είναι στη λίστα. Ναι, είχε συμφωνήσει ο Ολυμπιακός μαζί του. Τον έκοψε τότε (πριν λίγους μήνες) ο Μπλατ, που τώρα δεν είναι αρνητικός. Ο Αμερικανός προπονητής, τότε γύρευε καθαρό πλέι- μέικερ.
  • Η επιταγή του ΣΕΦ (γιατί ειπώθηκαν πολλά από σχετικούς και άσχετους) σφραγίστηκε εις γνώση του Ολυμπιακού. Ούτε του την έφεραν, ούτε τον "δολοφόνησαν", ούτε έκαναν καμιά μαγκιά. Οι Πειραιώτες θέλουν να το λύσουν στα δικαστήρια αυτό το θέμα. Εξάλλου, ένα ΣΕΦ χωρίς Ολυμπιακό, θα είναι άλλο ένα… κουφάρι δίχως ζωή και ανάσα. Διαφωνείτε;
  • Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να "καίει" αυτή την εποχή τους "ερυθρόλευκους". Όταν υπάρξει -και χρειαστεί- θα τα ξαναπούμε.

Μπόνους δώρα για εσάς:

  1. Ο ΕΣΑΚΕ έστειλε πρόσκληση στον Ολυμπιακό για τη Γενική του Συνέλευση. Οι Πειραιώτες σωστά αποκρίθηκαν "γιατί μας στείλατε; δε πήγαμε Α2;". Η απάντηση του ΕΣΑΚΕ: "Δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία". Ό,τι να 'ναι…
  2. Ο Ολυμπιακός στην Α2 θα έχει και -6 βαθμούς. Δε δείχνουν να "καίγονται" να ανέβουν γιατί όπως είπαν "άλλαξε κάτι για να ασχολούμαστε με το ελληνικό πρωτάθλημα;".
  3. Μη ξεχνάτε το Financial Fair Play. Οι ομάδες θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι το 40% των εσόδων τους είναι από χορηγίες. Όχι τηλεοπτικά και όχι εισιτήρια. Δεν είναι εύκολο οι ελληνικές ομάδες να ψωνίζουν, δίχως να μπορούν να αποδείξουν πως το έκαναν. Δεν είναι δικαιολογία, είναι γεγονός…

ΥΓ. Με τη νέα σεζόν -λογικά- θα είναι έτοιμο κάτι πάρα πολύ δυνατό στο Sport24.gr! Για ποδόσφαιρο και μπάσκετ! Υπομονή…

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *