Μετακινήσεις και λέσχες φιλάθλων στη συνάντηση Αυγενάκη – Super League 1

Μετακινήσεις και λέσχες φιλάθλων στη συνάντηση Αυγενάκη – Super League 1

Μετακινήσεις, λέσχες φιλάθλων, στήριξη του αθλητικού Νομοσχεδίου και ρυθμίσεις για το επόμενο σχέδιο νόμου συζητήθηκαν επί τρεις ώρες στη συνάντηση Αυγενάκη – Super League 1.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Super League 1, έπειτα από σχετικό αίτημα του Συνεταιρισμού, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Συμμετείχαν από τη Λίγκα οι Μηνάς Λυσάνδρου (ως πρόεδρός της, αλλά και εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ), Γιάννης Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος της SL1), Παναγιώτης Μπιλίρης (ΠΑΕ Αρης), Κάτια Κοξένογλου (ΠΑΕ Ατρόμητος), Κώστας Καραπαπάς (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (ΠΑΕ ΟΦΗ), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), αλλά και οι Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ) και Νίκος Πετρόπουλος (Υ/Δ Αθλητικής Βίας).

Για περισσότερες από τρεις ώρες συζητήθηκαν άμεσες δράσεις, αλλά και μέτρα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων, στο επόμενο σχέδιο νόμου που θα ετοιμαστεί τους προσεχείς μήνες. Επιπλέον, θέματα όπως οι μετακινήσεις φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων, η πρόοδος που έχει συντελεστεί και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε το αυτονόητο δικαίωμα και κεκτημένο των ποδοσφαιρικών προηγμένων χωρών να επιστρέψει και στην Ελλάδα.

Υπήρξε ομοφωνία διάθεσης και συνεργασίας τόσο σ’ αυτόν τον τομέα, όσο και σε εκείνον που αφορά στη νομιμοποίηση και λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων. Μάλιστα, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, από πλευράς Super League 1, θα κατατεθεί μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων και τη θεραπεία των συγχύσεων που δημιουργούνται βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, από την πλευρά των εκπροσώπων των ΠΑΕ η στήριξή τους στις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τόσο σε ότι αφορά στην κύρωση της σύμβασης Macolin για τους χειραγωγημένους αγώνες, όσο και στις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Τέθηκαν, μεταξύ άλλων και θέματα που άπτονται φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και η πρόθεση να τεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Συνεταιρισμού το ζήτημα της δημιουργίας Β’ ομάδων των ΠΑΕ.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *