Μητσοτάκης: Να ηττηθούν ο λαϊκισμός και το ψέμα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης συνομιλεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την οικογενειακή φωτογραφία στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νέα Δημοκρατία

Ολο και πιο εμφατικά και ξεκάθαρα θέτει τα διλήμματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, τις οποίες, εφόσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, έχει αναγάγει σε δημοψήφισμα εθνικής κάλπης, ο Κυρ. Μητσοτάκης. Χθες διεμήνυσε από τη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες –την τελευταία πριν από τις 26 Μαΐου– ότι στις ευρωεκλογές οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω το ψέμα και τον λαϊκισμό, ενώ επανέλαβε ότι η «τιμωρία» του Βίκτορ Ορμπαν από το ΕΛΚ δίνει απάντηση και στο κυβερνητικό αφήγημα που επιδιώκει να ταυτίσει τη Ν.Δ. με ακραίες φωνές.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις επερχόμενες ευρωεκλογές, στις οποίες, όπως είπε, συνδέοντας και πάλι την καμπάνια της Ν.Δ. με αυτή του ΕΛΚ, οι πολίτες θα ψηφίσουν «για μια νέα Ευρώπη, που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες». Και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. σε αυτή τη μάχη θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, καθώς, όπως είπε, «μπορώ να εγγυηθώ απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ε.Ε. αυτά που πραγματικά της αξίζουν. Γι’ αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει».

Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στην υπόθεση του Βίκτορ Ορμπαν και την απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει τη συμμετοχή του κόμματός του στην ευρωομάδα του, για να θυμίσει ότι η Ν.Δ. ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που «δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα και να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Ορμπαν».

Δήλωσε και πάλι την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΕΛΚ και διεμήνυσε ότι αυτό δεν θα κάνει «εκπτώσεις» σε ζητήματα που αφορούν «αρχές και αξίες όσον αφορά την επιβολή του κράτους δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών». Ζητήματα για τα οποία είχε βάλει στο ίδιο κάδρο τις τακτικές του Αλέξη Τσίπρα με αυτές του Ούγγρου πρωθυπουργού, για να καταδείξει, όπως έχει σημειώσει, ότι ο λαϊκισμός έχει ένα πρόσωπο. Φρόντισε ακόμη να υπογραμμίσει ότι η απόφαση του ΕΛΚ –και ο ρόλος που έπαιξε η Ν.Δ. σε αυτή– δίνει ξεκάθαρη απάντηση «σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη Ν.Δ. με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού».

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Πειραιώς συνεχίζει να αποδομεί τo success story της κυβέρνησης, αυτή τη φορά με αιχμή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη σωρευτική υστέρησή του, η οποία, όπως σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, αγγίζει πλέον τα 2 δισ. ευρώ, «υπονομεύοντας την αναπτυξιακή πορεία της χώρας». «Η εκτέλεση του προϋπολογισμού στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση επιλέγει, με την ανοχή των θεσμών, να θυσιάσει ένα ουσιαστικό επενδυτικό εργαλείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να ασκήσει μια κοινωνικά άδικη και πελατειακή επιδοματική πολιτική», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Μήνυμα Σαμαρά

Μήνυμα για τις ευρωκλογές απηύθυνε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη. ««Η όρθια και γαλάζια Ελλάδα έρχεται. Ερχεται με σωφροσύνη, πατριωτισμό, με προσπάθεια αρραγούς εθνικής ενότητας. Με ένα σύνθημα που υπάρχει παντού, γιατί τα έχουν διαλύσει όλα. Το σύνθημα είναι “Δείξτε τους την πόρτα”», σημείωσε.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *