Μια Χαρά και δυο… γκολάρες!

ÊÕÐÅËËÏ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÎÁÍÈÇ / CUP / FINAL / OLYMPIAKOS - XANTHIΜια ακόμη κούπα στη συλλογή του προσέθεσε ο Ολυμπιακός!

Παρόλο που τα βρήκαν σκούρα από τη μαχητική SKODA Ξάνθη και χρειάστηκε ένα λάθος του Μπέρτου για να ξεκλειδώσουν την άμυνά της, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 3-1 και πανηγύρισαν το 17ο νταμπλ της ιστορίας τους.

Η γκολάρα του (MVP) Ντομίνγκες σημάδεψε το παιχνίδι, το οποίο τελείωσε οριστικά με επίσης όμορφη εκτέλεση φάουλ ο Φορτούνης.

Εξαιρετικοί για ένα ημίχρονο οι Θρακιώτες, είχαν την υπεροχή μέχρι να μείνουν πίσω στο σκορ, αλλά έμειναν στο τέλος μονάχα με την παρηγοριά του γκολ του Καπετάνου.
Το ματς

«Μουδιασμένος» μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός, με τον Λουτσέσκου ν’ αφήνει στον πάγκο τον Καπετάνο και μ’ ένα σύστημα που περισσότερο έφερνε σε… 4-6-0 χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, να μπλοκάρει τους Πειραιώτες. Κάπως έτσι, συνδυάζοντας ταχύτητα και πρέσινγκ η Ξάνθη μετέφερε το παιχνίδι κοντά στην εστία του Ρομπέρτο.

Ομπόντο και Παπαστεριανός «κλείδωσαν» τον Τσόρι, μαζί και την επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού, οι προσπάθειες των Χάρα και Φουστέρ πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ ο Ρομπέρτο τον γλίτωσε από τα χειρότερα στο επικίνδυνο σουτ του Κλέιτον. Τα λεπτά κυλούσαν με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν χωρίς πραγματική ευκαιρία, αλλά και χωρίς να μπορούν να ξεδιπλώσουν το παιχνίδι τους.

Την ίδια ώρα οι υποδειγματικά στημένοι Ακρίτες συνέχισαν να πιέζουν και αρχικά με τον Σολτάνι και στην συνέχεια με την κεφαλιά του Γούτα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Κι εκεί που τίποτα δεν έμοιαζε να βγαίνει για την ομάδα του Περέιρα, ο Χάρα ξετύλιξε το δώρο του Μπέρτου και με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0 πριν οδηγηθούν στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο.Η Ξάνθη όχι μόνο λοιπόν δεν κατάφερε ν’ αξιοποιήσει ό,τι καλό έφτιαξε αλλά το ολέθριο λάθος του Μπέρτου την έφερε με την πλάτη στον τοίχο.

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον Τσόρι για να βάλει τη δική πινελιά στην διαφαινόμενη κατάληξη ενός ακόμη τίτλου στο Λιμάνι. Με μια εξαιρετική ενέργεια που ξεκίνησε πίσω από την σέντρα, πέρασε σαν σταματημένους Μπέρτο και Παπαστεριανό και με υπέροχο πλασέ έστειλε «γλυκά» την μπάλα ν’ αναπαυτεί στα δίχτυα σημειώνοντας το 2-0! Για να έρθει ο Φορτούνης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ να πετύχει το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου.

Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη, που στάθηκε μεν αξιοπρεπώς, αλλά υπέκυψε στην ποιότητα των πρωταθλητών, ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1 με γκολ του Καπετάνου.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *