Μια Χώρα ετοιμάζεται να Χρεώσει 29 ευρώ το Πακέτο με τα Τσιγάρα!

1Με τα χρόνια, τα πακέτα τσιγάρων έχουν υποστεί δραστικές αλλαγές στην τιμή τους. Υποτίθεται ότι ο προστιθέμενος φόρος στα προϊόντα με νικοτίνη και οι συνεχείς διαφημίσεις που δείχνουν τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος θα σταματούσαν τον κόσμο από το να τα αγοράζει, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί.

Στην Αυστραλία αποφασίστηκε να αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων στα $45 (29 ευρώ) το 2020. Η αύξηση στους φόρους προτάθηκε από την κυβέρνηση συνασπισμού και θα αποφέρει κέρδη περίπου $4,7 δισεκατομμυρίων.

Αυτή τη στιγμή, στην Αυστραλία ένα πακέτο με 25 τσιγάρα κοστίζει περίπου 13-19 ευρώ, ενώ στην Αγγλία κοστίζει περίπου 10 ευρώ, εκτός κι αν αγοράσεις κάποια άγνωστη μάρκα που κάνει γύρω στα 4 ευρώ. Ο φόρος έχει εγκριθεί από ιατρικούς ειδικούς και αναμένεται να αυξήσει την τιμή των προϊόντων καπνού κατά 12,5% ανάμεσα στο 2017 και το 2020.

Σύμφωνα με τον Independent, τα έγγραφα του προϋπολογισμού λένε: “Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψουμε το κάπνισμα είναι να αυξήσουμε την τιμή των τσιγάρων. Οι αυξήσεις στον φόρο κατανάλωσης καπνού τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν συμβάλει σε σημαντικές μειώσεις στον αριθμό των ανθρώπων που καπνίζουν καθημερινά.”

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των τσιγάρων με τα οποία ένα άτομο μπορεί να φύγει από τη χώρα έχουν μειωθεί από 50 σε 25. Υπάρχουν επίσης σκληρές ποινές για όσους πιάνονται να εισάγουν καπνό λαθραία. Ένα πράγμα που δεν έχουν σκεφτεί είναι ότι θα αυξηθεί αστρονομικά η ποσότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Δεν θα μπορείτε πλέον να απολαύσετε την Όπερα του Σίδνεϊ, την ενδοχώρα της Αυστραλίας ή την παραλία Bondi εξαιτίας ενός σύννεφου καπνού από ηλεκτρονικά τσιγάρα που θα προκαλούν οι χιλιάδες απογοητευμένοι πρώην καπνιστές που δεν θα έχουν χρήματα για πραγματικά τσιγάρα.

Τι καλύτερο για τον κόσμο;
Η Αυστραλία επίσης επέβαλε το 2011 ένα νόμο για τις συσκευασίες τσιγάρων, σύμφωνα με τον οποίο τα πακέτα δεν πρέπει πια να έχουν πάνω τους λογότυπα παρά, μόνο τις προειδοποιήσεις υγείας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *