Μικροτσίπ αντικαθιστά τις σύριγγες (Βίντεο)

1Ισπανοί γιατροί δοκιμάζουν ένα μικροτσίπ το οποίο θα αντικαθιστά τις σύριγγες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με τη βοήθειά του γίνεται ανώδυνα μία αιματολογική εξέταση χωρίς το ενοχλητικό τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για μία πρωτοποριακή ανακάλυψη, η οποία αν αποδειχθεί αποτελεσματική, θα εφαρμοστεί άμεσα στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου. Το μικροτσίπ «ANESA» αναπτύχθηκε ειδικά για τους Ρώσους αστροναύτες και μέσα λίγα λεπτά της ώρας δίνει μία εικόνα για την κατάσταση της υγείας τους.

Στην Ισπανία, εδώ και λίγες ημέρες, ένα νοσοκομείο της Βαρκελώνης το δοκιμάζει σε 131 εθελοντές. Το ANESA τελειοποιήθηκε από τη ρωσική Ακαδημία Φυσικών Επιστημών, το Πανεπστήμιο της Μασαχουσέτης και το Εθνικό Διαστημικό Βιομετρικό Κέντρο. Όπως αναφέρει το Reuters, ήδη έχει δοκιμαστεί σε κρατικά νοσοκομεία της Κίνας αλλά και σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αυστρίας , της Γερμανίας και του Καναδά.

Ο Σίκρας Μαινάρ, επικεφαλής του ισπανικού νοσοκομείου όπου δοκιμάζεται το μικροτσίπ, υποστηρίζει ότι το ANESA είναι το ίδιο αποτελεσματικό με τα παραδοσιακά αιματολογικά τεστ και ότι δίνει αποτελέσματα μέσα σε έξι λεπτά.

Το μικροτσίπ δεν θα είναι εμφυτευσιμο παρόλα αυτά, υπάρχει μια τάση να μας κάνουν να τα νιώθουμε αρκετά φιλικά ώστε κάποτε να τα αποδεχτούμε ως μόνιμα,και όπως παρακολουθούν την υγεία μας θα μπορούν και να την τερματίζουν κιόλας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *