Μιλγουόκι Μπακς: Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αγγίζει το 50-40-90

Μιλγουόκι Μπακς: Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον αγγίζει το 50-40-90

Ετοιμος να μπει σε ένα πολύ κλειστό club επτά παικτών είναι ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, που γράφει νούμερα για… όσκαρ στην τρίτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Όταν οι παράγοντες των Μπακς επένδυαν το καλοκαίρι του 2016 στον Μάλκολμ Μπρόγκτνον (νούμερο 36 στο Draft), δεν μπορούσαν να φανταστούν την εξέλιξη που θα είχε ο 24χρονος τότε γκαρντ. Δυόμιση χρόνια μετά, ο κορυφαίος ρούκι του 2017 έχει γίνει ένας από τους πιο οικονομικούς παίκτες του ΝΒΑ και μάλιστα στοχεύει σε μια επίδοση που έχουν καταφέρει μόλις επτά παίκτες στην ιστορία της Λίγκας.

Ο Μπρόγκντον σουτάρει με 54.6% στο δίποντο, 43.2% στο τρίποντο και 93.7% στις βολές (πρώτος στο ΝΒΑ), με αποτέλεσμα να βρίσκεται κοντά στο να γίνει μέλος ενός πολύ κλειστού club παικτών που έχουν γράψει 50-40-90 σε μία σεζόν. Ο Λάρι Μπερντ, ο Μαρκ Πράις, ο Ρέτζι Μίλερ, ο Στιβ Νας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Κέβιν Ντουράντ κι ο Στέφεν Κάρι είναι οι μοναδικοί που το έχουν καταφέρει, με τον Καναδό θρύλο των Σανς να έχει τέσσερις τέτοιες σεζόν!

Συνολικά ο Μπρόγκντον έχει φέτος 16.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και μόλις 1.4 λάθη ανά 29.3 λεπτά συμμετοχής, ενώ είναι εξαιρετικός και στην άμυνα. Τρίτος σκόρερ των Μπακς, πέμπτος ριμπάουντερ, τέταρτος πασέρ, δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο 26χρονος γκαρντ κάνει πραγματικά φοβερή σεζόν και έχει βοηθήσει τα μέγιστα ώστε η ομάδα του Μιλγουόκι να έχει το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *