Μπαζίνας: “Είμαστε πιο δεμένοι ως ομάδα”

Μπαζίνας: "Είμαστε πιο δεμένοι ως ομάδα"

Η Εθνική Παίδων θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (13/8, 19:45) την Λιθουανία στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Eurobasket U16 και οι Έλληνες διεθνείς πιστεύουν στις δυνάμεις τους.

Οι δύο ήττες από την Σερβία και την Γαλλία δεν πτοούν την Εθνική Παίδων. Η ελληνική ομάδα πιστεύει στις δυνατότητές της και θέλει να πιστεύει ότι δεν θα τριτώσει το… κακό κόντρα στην Λιθουανία, την αντίπαλό της στους "16" του Eurobasket U16 του Ούντινε (13/8, 19:45), από την οποία ηττήθηκε δύο φορές τον Ιούλιο (με 76-86 και 71-77) στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας που διεξήχθη στο Μπακού.

"Πιστεύω πως θα φανεί πως αγώνα με τον αγώνα βελτιωνόμαστε και παρουσιαζόμαστε πιο «δεμένοι» ως ομάδα. Βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα. Θα χτυπήσουμε δυνατά εκεί και βλέπουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της διοργάνωσης και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να προχωρήσουμε", δήλωσε ενόψει του αυριανού νοκ άουτ αγώνα ο Θανάσης Μπαζίνας, ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας στο τουρνουά με 13,0 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο γκαρντ του Προμηθέα Πάτρας δεν πτοείται από το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες είναι ψηλότερες από την Ελλάδα. Μία από αυτές είναι και η Λιθουανία, η οποία βασίζεται άλλωστε πολύ στην φροντ λάιν που σχηματίζουν οι Μουράουσκας, Κόγενετς, Μπαλτρουσάιτις και Γιόσιους: "Δεν πειράζει. Το αντισταθμίζουμε παίζοντας με ψυχή και μυαλό. Ζούμε μια πολύ καλή εμπειρία εδώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είναι μια ευκαιρία για όλους μας να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά ως ομάδα. Μπορεί να είναι πιο ψηλές κάποιες ομάδες, αλλά εμείς πιστεύουμε στη δική μας και συνεχίζουμε", τονίζει ο Μπαζίνας.

ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ: ΜΕ ΜΥΑΛΟ, ΨΥΧΗ, ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ

Αισιόδοξος δηλώνει στο σάιτ της ΕΟΚ και ο Λευτέρης Μαντζούκας. "Αυτό που προέχει πλέον είναι να δούμε το πρώτο χιαστί παιχνίδι που μας περιμένει. Ξέρουμε πολύ καλά πως κρίνει πάντα πολλά σε ένα τουρνουά. Θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, θα ακούσουμε τι έχει να μας πει ο κόουτς και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι", τονίζει ο φόργουορντ της Εθνικής.

"Όλοι κοιτάμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν βλέπουμε αν κάποιος είναι πιο ψηλός ή πιο κοντός. Κάνουμε ότι καλύτερο και ναι, μπορεί να κουράζει περισσότερο να παίξεις άμυνα σε μια ομάδα γενικά πιο ψηλή από σένα κατά πολύ, αλλά γι’ αυτό παίζουμε μπάσκετ. Το αγαπάμε και είμαστε εδώ να παίζουμε με μυαλό, αλλά και ψυχή και καρδιά για σαράντα λεπτά. Είναι πολύ ωραίο τουρνουά. Βλέπεις όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ της ηλικίας μας. Είναι όμως και μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε καλά, όσο πιο ψηλά μπορούμε για να το χαρούμε ως το τέλος του".

Photo credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *