«Μπαράζ» αναβαθμίσεων software από την Apple

«Μπαράζ» αναβαθμίσεων software από την Apple

REUTERS/Aly Song

Δείτε ακόμα

  • Μια «ανάσα» από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Apple 12/05 08:56

Σειρά αναβαθμίσεων λογισμικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Apple: Μεταξύ άλλων, τα συγκεκριμένα updates επιτρέπουν σε παλαιότερα iPhones να «τρέχουν» πιο γρήγορα, βοηθούν τους γονείς να περιορίζουν τον χρόνο χρήσης από τα παιδιά τους και κάνουν τη φωνητική βοηθό Siri να λειτουργεί περισσότερο στο ύφος της αντίστοιχης, ανταγωνιστικής υπηρεσίας της Amazon.

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτά που ανακοινώθηκαν στο ετήσιο Worldwide Developers Conference της Apple στο Σαν Χοσέ φαίνονται να επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί ικανοποιημένη από τις συσκευές της η βάση των 1,3 δισ. χρηστών της εταιρείας και παράλληλα στο να «πιάσει» κάποιους ανταγωνιστές που έχουν αποκτήσει προβάδισμα σε κάποιους τομείς.

Υπενθυμίζεται πως κατά τα τέλη του προηγούμενου έτους είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις λόγω των αποκαλύψεων πως η εταιρεία επιβράδυνε εσκεμμένα κάποια παλαιότερα iPhones λόγω προβλημάτων στις μπαταρίες. Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Apple για το iPhone και το iPad, iOS 12, θα κάνει τις παλαιότερες συσκευές όπως το iPhone 6 να λειτουργούν καλύτερα.

Ο επικεφαλής λογισμικού της εταιρείας, Κρεγκ Φεντερίγκι, είπε ότι το iOS 12 μπορεί να πραγματοποιεί απλές εργασίες όπως το άνοιγμα εφαρμογών μέχρι και δύο φορές πιο γρήγορα από τον προκάτοχό του, iOS 11. Το νέο σύστημα θα λειτουργεί σε ένα εύρος προϊόντων της Apple, που ανάγονται μέχρι το 2013. Επίσης, η εταιρεία θα επιτρέπει ευρύτερη χρήση φωνητικού ελέγχου σε εφαρμογές, που μέχρι πρότινος ήταν σχετικά περιορισμένη σε λίγα μόνο apps- τη στιγμή που η Amazon είναι πολύ πιο «ανοικτή» ως προς τον φωνητικό έλεγχο εφαρμογών μέσω της δικής της ψηφιακής βοηθού, Alexa. Ακόμη, η εταιρεία παρουσίασε ομαδικά chat sessions σε βίντεο με μέχρι και 32 άτομα, κάτι που τη φέρνει σε άμεσο ανταγωνισμό με το Skype της Microsoft και τη Cisco Systems.

Πέραν αυτών, η Apple παρέχει πλέον στους γονείς τη δυνατότητα να περιορίζουν τον χρόνο που περνούν τα παιδιά τους χρησιμοποιώντας εφαρμογές, καθώς και το ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν. «Κάποιες εφαρμογές απαιτούν περισσότερη από την προσοχή μας από ό,τι συνειδητοποιούμε» είπε ο Φεντερίγκι. Το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου για γονείς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενός συστήματος που μπορούν οι ενήλικες να χρησιμοποιούν και για να παρακολουθούν και περιορίζουν τον δικό τους χρόνο χρήσης.

Επίσης η εταιρεία παρουσίασε νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για την καλύτερη προστασία της ανωνυμίας των χρηστών online: Όπως έγινε γνωστό, o web browser της για Macs και iPhones, Safari, θα εμποδίζει την παρακολούθησή (tracking) τους χωρίς σχετική άδεια από ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν πλήκτρα «like» ή «share». Ακόμη, παρουσίασε νέα εργαλεία augmented reality.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *