Μπαρτσελόνα – Εφές 82-72: Η πρόκριση θα κριθεί στην Πόλη

Μπαρτσελόνα – Εφές 82-72: Η πρόκριση θα κριθεί στην Πόλη

Η Μπαρτσελόνα με κορυφαίο τον Κάιλ Κούριτς νίκησε με 82-72 την Εφες, ισοφάρισε τη σειρά στο 2-2 και η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί σε 5ο ματς στην Πόλη.

Η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στο Final Four. Νίκησε με 82-72 την Εφές και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στο 5ο ματς, που θα γίνει την Τετάρτη (01/05, 20:30) στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μπάρτσα βρέθηκε ακόμα και στο -10 στην πρώτη περίοδο, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με φοβερή εμφάνιση στην τρίτη περίοδο, κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Εφες. Εφτασε τη διαφορά στους 15 πόντους με κορυφαίο τον Κάιλ Κούριτς και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ως το τέλος.

Ο MVP

Ο Κάιλ Κούριτς ήταν "καυτός" και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Μπαρτσελόνα. Είχε 19 πόντους με 3/3 βολές, 5/6 δίποντα και 2/4 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ, είχε 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και εκανε εξαιρετική δουλειά, ειδικα στην τρίτη περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Μπαρτσελόνα πετυχε συνολικα 8 τρίποντα στο παιχνίδι, όμως τα 6 απ' αυτά τα έβαλε στην τρίτη περίοδο. Στο σημείο, δηλαδή, που πήρε τα ηνία του αγώνα και από το -2, βρέθηκε στο 29' στο +15. Η ευστοχία της στα μακρινά σουτ αλλαξε τη ροή του αγώνα και εφερε τη νίκη στους Καταλανούς. Γιατί την ίδια στιγμή, η Εφες στο συγκεκριμενο διαστημα δεν έβαλε ούτε ενα τρίποντο, αν και συνολικά στο ματς είχε 11.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπαρτσελόνα έδειξε να πατά γερά στα πόδια της και στο ξεκίνημα προηγήθηκε με 12-8, όμως σε εκείνο το σημείο η Εφες πήρε… φωτια. Με τον Λάρκιν να δίνει το σύνθημα, πέτυχε τρία συνεχόμενα τρίποντα και εγραψε το 12-22 στο 9', για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με σκορ 15-22.

Οι Καταλανοί ήξεραν πως δεν έχουν πολλα περιθώρια και μπήκαν αποφασισμένοι στη δεύτερη περίοδο. Ο Σεραφέν έκανε εξαιρετική δουλειά κοντά στο καλαθι και το σκηνικό άλλαξε. Η Μπάρτσα πήρε και τα ηνία στο παιχνίδι, βελτιώνοντας την αμυνα της και θα έκλεινε με προβάδισμα το ημίχρονο, αν ο Μοερμάν δεν προλάβαινε το χρόνο, για το 36-38 στην εκπνοή.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν πτοήθηκαν και στο 23', εκαναν το 48-40, με τον Πάνγκος και τον Σίγκλετον να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Χάνγκα και Κούριτς πήραν τη σκυτάλη για το 54-45 στο 27' Η Μπαρτσελόνα είχε πλεον και ενθουσιασμό στο παιχνίδι της και με τον Ερτέλ ανέβασε τη διαφορά στους 15 (63-48) στο 29'.

Η Εφες προσπάθησε να επιστρέψει, όμως η Μπαρτσελόνα δεν έχασε τον έλεγχο στην τελευταία περίοδο. Το μόνο που κατάφερε η Εφες ήταν να μειώσει στους 7 (74-67) στο 36', αλλά οι Καταλανοί δεν πτοήθηκαν και έφτασαν στη νίκη με το άνετο 82-72.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Ωραία ατμόσφαιρα δημιούργησαν στο Παλάου Μπλαουγκράνα, οι 6734 φίλοι της Μπαρτσελόνα που βρεθηκαν στις εξέδρες και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λοτερμόζερ, Ράντοβιτς, Ρότσα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-22, 36-38, 63-50, 82-72

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέσιτς):

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν):

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπαρτσελόνα:

Τα ομαδικά στατιστικά της Αναντολού Εφές:

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *