Μπα: “Δεν έκανα πέναλτι”

Μπα: "Δεν έκανα πέναλτι"

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Ουσεϊνού Μπα, τοποθετήθηκε στο Sport24.gr για τη νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού και τη φάση του 51' με τον Μακέντα, για την οποία ανέφερε πως δεν έκανε παράβαση.

Ο Ουσεϊνού Μπα ήταν αυτός που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Σενεγαλέζος έπαιξε στο πλευρό του Ρούμπεν Σεμέδο, οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν το μηδέν στα μετόπισθεν και ο Ελ Αραμπί με γκολ στο 74' τους χάρισε τη νίκη (1-0).

Για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό αυτή ήταν η έκτη συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι των "ερυθρόλευκων". Σε όλα τα παιχνίδια ο Αφρικανός έχει φροντίσει να παρουσιάσει θετική εικόνα, παρότι του λείπει η απειρία. Στα έξι ματς που έχει χρησιμοποιηθεί, μάλιστα, ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόλις ένα γκολ, αυτό με την ΑΕΛ.

Λίγη ώρα μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Μπα μίλησε στο Sport24.gr από το "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Σενεγαλέζος σχολίασε την επικράτηση της ομάδας του, για την περιβόητη φάση με τον Μακέντα κατά την οποία οι "πράσινοι" ζήτησαν πέναλτι, ενώ δήλωσε πως νιώθει έτοιμος να παίζει όποτε του το ζητά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Πώς ένιωσες για την πρώτη σου συμμετοχή σε ντέρμπι στην Ελλάδα;

"Νιώθω πολύ υπερήφανος. Ήταν τιμή μου αυτή η συμμετοχή στο ντέρμπι. Ξέρω πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια για την ομάδα μου και για τους οπαδούς και χάρηκα πολύ που νικήσαμε".

Το ντέρμπι έγινε χωρίς θεατές. Επηρέασε αυτό την απόδοση της ομάδας σου;

"Εννοείται ότι δεν μας βοήθησε και αντίθετα αυτό ήταν πλεονέκτημα για τον αντίπαλο. Ο κόσμος μας, μάς δίνει ώθηση και το να παίζουμε στην έδρα μας χωρίς αυτόν, ήταν παράξενο συναίσθημα. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Την αφιερώνουμε στους οπαδούς και σε όλους που βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Υπάρχει ακόμα δρόμος όμως".

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε κάποια προβλήματα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι θεωρείς ότι πήγε λάθος και τι άλλαξατε στο δεύτερο ημίχρονο;

"Ναι, είναι αλήθεια. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά τη χειμερινή διακοπή και δεν βγάλαμε αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, ήμασταν καλύτεροι και δίκαια βάλαμε γκολ και νικήσαμε".

Στο 51' ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε μονομαχία σου με τον Μακέντα. Τι άποψη έχεις για τη φάση; Ήταν πέναλτι;

"Είναι μια μονομαχία που συμβαίνει πολλές φορές σε ένα παιχνίδι και ειδικά σε ντέρμπι. Η απόφαση του διαιτητή ήταν καθαρή και λογική. Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν πέναλτι".

Νιώθεις ότι είσαι έτοιμος να πάρεις θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού;

"Όταν υπογράφεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει να είσαι έτοιμος όταν σου δώσει ο προπονητής την ευκαιρία να παίξεις. Θεωρώ ότι μπροστά μου υπάρχει πολύς δρόμος, ακόμα μαθαίνω. Κάθε εβδομάδα δύο στόπερ αγωνίζονται κι εμείς έχουμε τέσσερις πολύ καλούς διεθνείς αμυντικούς. Συνεχίζω να δουλεύω και να μαθαίνω".

Πώς έκρινες τη συνεργασία σου με τον Ρούμπεν Σεμέδο;

"Δεν ήταν η πρώτη φορά, οπότε ξέρω το παιχνίδι του. Από την προετοιμασία ακόμα παίζαμε μαζί και κάναμε την ίδια δουλειά. Όποιος κι αν ξεκινάει σε ένα παιχνίδι, πρέπει να είσαι έτοιμος".

Μέσα από τις εμφανίσεις τους με τον Ολυμπιακό, Καμαρά και Σισέ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων της Ευρώπης. Πιστεύεις ότι θα έρθει και για εσένα αυτή η στιγμή;

"Είμαι τυχερός και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί τους. Είναι πολύ καλοί παίκτες και είναι λογικό να υπάρχει ενδιαφέρον. Πρώτα εγώ πρέπει να πάρω παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό".

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *