Μπόστον Σέλτικς: Αποδοκιμασίες, “καρφιά” και καμπανάκι

Μπόστον Σέλτικς: Αποδοκιμασίες, "καρφιά" και καμπανάκι

Πριν από πέντε ημέρες οι Σέλτικς έμοιαζαν έτοιμοι να ρολάρουν. Δύο ήττες από Λέικερς και Κλίπερς ανέδειξαν όμως ξανά το πρόβλημα που υπάρχει στα ενδότερα της ομάδας (VIDEO).

Η σεζόν στην Βοστώνη άρχισε με όνειρα τίτλου και βλέψεις για (τουλάχιστον) μία πορεία μέχρι τους Τελικούς. Με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να έχει μετακομίσει στην Δύση και τους Καβαλίερς εκτός μάχης, ο δρόμος έμοιαζε ανοιχτός για τους νεανικούς και γεμάτους ταλέντο Σέλτικς. Τίποτα όμως δεν πηγαίνει όπως τα σχεδίαζαν πριν από την έναρξη της χρονιάς ο Μπραντ Στίβενς και οι συνεργάτες του.

Η ήττα από τους Κλίπερς μέσα στην Βοστώνη, σε ένα παιχνίδι που οι Σέλτικς προηγήθηκαν ακόμα και με 28 πόντους διαφορά μέχρι το σημείο που τραυματίστηκε -και αποχώρησε- ο Καϊρί Ίρβινγκ, ήρθε να καταδείξει πάλι το μεγάλο πρόβλημα που σιγοβράζει στο TD Garden. Όχι απαραίτητα η ήττα αυτή καθαυτή, αφού όλες οι καλές ομάδες χάνουν τέτοιους αγώνες μέσα στην χρονιά -έστω κι αν οι "κέλτες" έχουν χάσει περισσότερες από κάθε άλλη top ομάδα φέτος. Το πρόβλημα έγκειται στις σχέσεις μεταξύ των παικτών. Και οι δηλώσεις του Μάρκους Μόρις μετά το παιχνίδι δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάτι τρέχει…

"Παρακολουθώ όλες τις υπόλοιπες ομάδες στο πρωτάθλημα και παρατηρώ τους παίκτες να είναι όρθιοι στον πάγκο. Το απολαμβάνουν. Παίζουν μαζί και παίζουν για να κερδίσουν. Και μετά κοιτάζω εμάς και βλέπω απλά ένα τσούρμο μονάδες. Θα χάσουμε κάποιους αγώνες, αλλά δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία, δεν έχουμε σκληράδα, δεν περνάμε καλά. Θα είναι μεγάλη χρονιά", σχολίασε ο Μόρις λίγο μετά την μεγαλύτερη ανατροπή της τελευταίας διετίας στο ΝΒΑ και τη μεγαλύτερη διαφορά που πέταξαν οι Σέλτικς σε έναν αγώνα τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Μόρις δεν είναι ο πρώτος παίκτης των Σέλτικς που πέταξε καρφιά στους συμπαίκτες του κατά την διάρκεια της χρονιάς. Στις 19 Ιανουαρίου, λίγο μετά την ήττα στο Ορλάντο, ο Καϊρί Ίρβινγκ είπε κάτι που μάλλον πείραξε πολλούς μέσα στην ομάδα: "Οι νεαροί παίκτες μας δεν ξέρουν τι χρειάζεται για να φτιάξεις ομάδα πρωταθλητισμού. Εάν νομίζουν ότι είναι δύσκολο τώρα, πώς θα τους φανείς όταν θα προσπαθούμε να φτάσουμε στους Τελικούς; Πέρυσι δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε. Όλοι έπαιζαν απελευθερωμένοι και κανείς δεν είχε απαιτήσεις. Φέτος δεν είναι έτσι".

Όντως δεν είναι έτσι και οι νεανικοί Σέλτικς το συνειδητοποιούν με τον σκληρό τρόπο. Με ήττες σαν αυτή που έκαναν το Σάββατο κόντρα στους Κλίπερς, πετώντας στα σκουπίδια διαφορά 28 πόντων. Ή σαν το παιχνίδι που έχασαν δύο βράδια νωρίτερα, πάλι μέσα στην Βοστώνη, από τους Λέικερς, χάνοντας τότε διαφορά 18 πόντων. Αυτές είναι όμως μόνο δύο από τις "κακές" ήττες που πόνεσαν την Βοστώνη μέσα στη χρονιά.

ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΠΟΥ "ΠΟΝΕΣΑΝ"

Το Νοέμβριο η ομάδα του Μπραντ Στίβενς είχε ολοκληρώσει μία περιοδεία με 1-4, είχε όμως και δύσκολα παιχνίδια (σε Ιντιάνα, Ντένβερ, Γιούτα και Πόρτλαντ). Στην εντός έδρας ήττα από την Γιούτα όμως, στις 17 Νοεμβρίου, δεν υπήρχαν δικαιολογίες. Ούτε τέσσερις ημέρες αργότερα, όταν είδαν τους Νικς να σημειώνουν μία από τις 10 νίκες τους μέσα στο TD Garden. Ούτε στις 19 Δεκεμβρίου, όταν έχασαν από τους Σανς στην Βοστώνη και δύο ημέρες αργότερα από τους Μπακς. Ο Στίβενς σίγουρα δεν υπολόγιζε η ομάδα του να κάνει 0-3 στο roadtrip του Ιανουαρίου σε Ορλάντο, Μαϊάμι και Μπρούκλιν.

Έκτοτε οι Σέλτικς ανέβασαν στροφές. Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν. Σημείωσαν δέκα νίκες σε 11 αγώνες από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου, χάνοντας μόνο από τους Γουόριορς στις λεπτομέρειες. Και αίφνης έρχονται οι δύο αγώνες με τους Λέικερς και τους Κλίπερς. Το "beat L.A." εξελίχθηκε σε αποδοκιμασίες. Και μία ομάδα που έμοιαζε να ρολάρει και να διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση στην Ανατολή στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου, θυμίζει πάλι καζάνι που βράζει.

A lot of boos (and empty seats) in the arena as the final buzzer sounds. The Celtics fall 123-112 to the Clippers pic.twitter.com/bonk8ATpUl

— Celtics on NBC Sports Boston (@NBCSCeltics) February 10, 2019

Photo credits: AP Photo/Michael Dwyer

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *