Μυστικά ομορφιάς για λαμπερό δέρμα

1Οι ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές, το έντονο άγχος και το περιβάλλον επηρεάζουν αρνητικά την όψη και την υγεία του δέρματος.
Τα σημάδια του χρόνου είναι συνήθως εμφανή στο δέρμα μας, κάνοντάς το να δείχνει ταλαιπωρημένο και κουρασμένο. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποια μυστικά που βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος σε υγιή επίπεδα και προλαμβάνουν τη γήρανσή του.

Ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, το πρόχειρο φαγητό, αλλά και το άγχος και οι περιβαλλοντικές συνθήκες επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα και περιορίζουν τη λάμψη και τη ζωντάνια της.

Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και δημιουργούνται ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Για να αποφύγουμε ή έστω να καθυστερήσουμε τα παραπάνω, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές για φυσικούς τρόπους πρόληψης της γήρανσης του δέρματος.

Συμβουλές ομορφιάς για το δέρμα

Διακόψτε το κάπνισμα. Το κάπνισμα αποτελεί αποδεδειγμένα μία από τις βασικότερες αιτίες πρόωρης γήρανσης.

Εφαρμόστε καθημερινά αντηλιακή προστασία του δέρματος. Χρησιμοποιήστε την κρέμα που ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος σε καθημερινή βάση. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Επισκεφθείτε το δερματολόγο σας. Μην αμελείτε την επίσκεψη στο δερματολόγο. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την υγεία του δέρματός σας τακτικά.

Χρησιμοποιήστε σε καθημερινή βάση ενυδατική προστασία και προϊόντα περιποίησης για τον δικό σας τύπο δέρματος. Εφαρμόστε κρέμα προσώπου και ματιών καθημερινά.

Υιοθετήστε ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες και ως εκ τούτου, βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Το νερό θα πρέπει, επίσης, να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής ενός ατόμου. Η κατανάλωση νερού έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, ενώ προλαμβάνει την πρόωρη γήρανσή του.

Κοιμηθείτε περισσότερες ώρες. Ο ύπνος βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος. Ο ξεκούραστος ύπνος βοηθά πολύ στην υγεία του δέρματος και στην ομορφιά.

Ανανεώστε τον αέρα στο δωμάτιο πριν κοιμηθείτε. Αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, άρα θα βοηθήσει και στη διατήρηση της λάμψης του δέρματος.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι θα πρέπει να αφαιρείτε κάθε ίχνος μακιγιάζ από το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο. Ποτέ μην κοιμάστε με μακιγιάζ. Φροντίστε να απομακρύνετε τους ρύπους, τη σκόνη και τα υπολείμματα μακιγιάζ από το δέρμα σας πριν κοιμηθείτε.

Μην ξενυχτάτε συχνά. Όσο λιγότερο κοιμάστε τόσο πιο πολύ βλάπτεται η επιδερμίδα σας και χάνει τη λάμψη της. Χαλαρώστε και αφεθείτε στις ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου.

Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος και το στρες. Είναι σημαντικό να διώχνετε τις άσχημες σκέψεις αρκετή ώρα πριν πάτε για ύπνο. Γενικότερα, το στρες επηρεάζει αρνητικά πέρα από την υγεία του οργανισμού και την επιδερμίδα.

Πηγη doctoranytime

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *