Νέα ιστορικά χαμηλά για τα ελληνικά ομόλογα

SHUTTERSTOCK

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις όλων των διαρκειών αποπληρωμής να καταγράφουν ιστορικά χαμηλές τιμές.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί κατά 4% κινούμενη στο 1,43% σε νέα ιστορικά χαμηλά με το spread να διαμορφώνεται στις 192 μονάδες βάσης ευρισκόμενη στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Την ώθηση για περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόδεων των ελληνικών ομολόγων εκτιμάται ότι ενισχύει και η αποστολή του αιτήματος της Ελλάδας για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ.

Πτώση της τάξης του 5% σημειώνει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται στο χαμηλό του 0,76%. H απόδοση στο 15ετές έχει πέσει στο 1,860% ενώ το 25ετές αγγίζει το 2,3%.

Η αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ στέλνει ένα ισχυρό «σήμα» στις αγορές για σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα ενώ βοηθάει στην ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, μέσω της βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, το γεγονός ότι η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια από το «μαξιλάρι» ρευστότητας για την αποπληρωμή του Ταμείου, και όχι κεφάλαια από μια νέα έκδοση τίτλου, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό μήνυμα για τους επενδυτές, καθώς η διατήρηση του πολύ υψηλού αυτού cash buffer έχει γίνει πολύ ακριβή. Αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα αυξήσει τις πιθανότητες αναβάθμισης της Ελλάδας από τους οίκους.

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *