Νέες, καλές θέσεις εργασίας από ξένες πολυεθνικές

Με τη νέα επένδυση, το κέντρο λογισμικού SAP της PwC θα τριπλασιάσει το προσωπικό του, σε 150 μηχανικούς, με στόχο να υποστηρίξει πελάτες εκτός Ελλάδος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Καθώς βελτιώνεται το μακροοικονομικό κλίμα, η χώρα ελκύει όλο και περισσότερες επενδύσεις. Το ενδιαφέρον μάλιστα δεν περιορίζεται στους τομείς που παραδοσιακά προσελκύουν τους ξένους επενδυτές (π.χ. ακίνητα, τουριστικές μονάδες, υποδομές κ.λπ.), αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της τεχνολογίας.

Ετσι, μετά την Deloitte και τη Cisco που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουν κέντρα καινοτομίας, άλλες δύο πολυεθνικές εταιρείες ανακοίνωσαν χθες σχέδια περαιτέρω επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα. Η πρώτη επένδυση αφορά την επέκταση του κέντρου σχεδίασης και υποστήριξης εφαρμογών SAP της PwC. To κέντρο αυτό, που ονομάζεται SAP Center of Excellence, σήμερα απασχολεί περί τους 50 μηχανικούς πληροφορικής και υποστηρίζει κυρίως πελάτες στο εσωτερικό της χώρας μας.

Επιδίωξη με τη νέα επένδυση είναι το κέντρο λογισμικού SAP της PwC να τριπλασιάσει το προσωπικό του, σε 150 μηχανικούς, και να υποστηρίξει πελάτες εκτός Ελλάδος. Ηδη η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης 20 μηχανικών πληροφορικής και μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρώσει τις σχετικές προσλήψεις. «Στόχος», ανέφερε η ανακοίνωση της PwC, «είναι η υλοποίηση προγραμμάτων μετασχηματισμού υψηλής δυναμικής που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας και υποστηρίζουν τις ανάγκες των πελατών του πολυεθνικού δικτύου της PwC σε περισσότερες από 55 χώρες που ανήκουν στην περιοχή Ευρώπης, Μέση Ανατολής, Αφρικής (ΕΜΕΑ)».

Η δεύτερη σημαντική επένδυση, που ανακοινώθηκε χθες, αφορά την πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών SIA. H τελευταία ανακοίνωσε χθες ότι δημιουργεί κέντρο αριστείας στην Αθήνα με στόχο την ενίσχυση της πλατφόρμας PowerCARD, πάνω στην οποία διενεργούνται ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία HPS τον περασμένο Ιούλιο, αλλά τώρα αυτή αναβαθμίζεται με τη δημιουργία του κέντρου αριστείας.

Με το νέο κέντρο αριστείας που δημιουργείται στην Αθήνα, η SIA θα μπορεί να επεξεργαστεί όλους τους τύπους συναλλαγών με κάρτες, για τράπεζες και χρηματοοικονομικούς πελάτες. Παράλληλα με την ανακοίνωση δημιουργίας του κέντρου αριστείας, καλεί υποψηφίους να υποβάλουν τα χαρτιά τους για πρόσληψη και απασχόληση στο κέντρο (open call). Η εταιρεία προτίθεται να προσλάβει 45 μηχανικούς πληροφορικής και των υποδομών πληροφορικής, με έμφαση στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Με αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η SIA ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο στρατηγικό και αναπτυξιακό πλάνο της, καθώς το κέντρο αριστείας θα υποστηρίξει τη δραστηριότητα επεξεργασίας καρτών ολόκληρου το ομίλου, σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται».

Τις προαναφερόμενες νέες προσλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες τόσες, με στόχο τον διπλασιασμό των απασχολουμένων στο κέντρο αριστείας έως το 2022. Η συνολική νέα αυτή επένδυση της SIA στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Σε 50 χώρες

Η SIA είναι ιταλικών συμφερόντων επιχείρηση, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου. Σήμερα επεξεργάζεται 7,2 δισ. συναλλαγές με κάρτες και διαχειρίζεται περισσότερες από 84 εκατ. κάρτες πληρωμών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες. Eλέγχεται πλειοψηφικά από την CDP Equity, ένα ιταλικό επενδυτικό κεφάλαιο υπό κρατικό έλεγχο και συγκεκριμένα του ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Η εταιρεία εισήλθε στην ελληνική αγορά αποκτώντας τη θυγατρική της αμερικανικής First Data (πρώην ΔΕΛΤΑ Πληροφορική). Στη χώρα μας, η εταιρεία απασχολεί 950 άτομα προσωπικό.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *