Νέο τσιπ για 5G smartphones από την Qualcomm

Νέο τσιπ για 5G smartphones από την Qualcomm

REUTERS/Mike Blake

Η Qualcomm παρουσίασε την Τρίτη τη δεύτερη γενιά των αποκαλούμενων modem chips της, για τη σύνδεση smartphones σε δίκτυα 5G, επιταχύνοντας έτσι την κούρσα γύρω από τις γρήγορες συνδέσεις mobile internet, που αναμένεται να αρχίσουν να γίνονται ευρύτερα διαθέσιμες αργότερα μέσα στο έτος.

H εταιρεία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ για φορητές συσκευές στον κόσμο, ελπίζει πως το τσιπ της θα βοηθήσει στην εξάπλωση των 5G smartphones αργότερα μέσα στο έτος και το 2020. Όπως αναφέρει το Reuters, αν και κινεζικές εταιρείες όπως η Xiaomi πέρυσι χρησιμοποιούσαν τα πρώτης γενεάς τσιπ της για μικρούς αριθμούς τηλεφώνων 5G, το δεύτερης γενιάς τσιπ που ανακοινώθηκε την Τρίτη προορίζεται για μαζική παραγωγή.

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα λίγο πριν η Samsung ανακοινώσει τη νέα της σειρά τηλεφώνων Galaxy. Οι δύο εταιρείες τον Δεκέμβριο είχαν δεσμευτεί δημοσίως να συνεργαστούν για να κυκλοφορήσουν ένα 5G κινητό φέτος, και αναλυτές θεωρούν ότι η Samsung θα αποκαλύψει μια 5G έκδοση των κινητών-«ναυαρχίδων» της αυτή την εβδομάδα.

Πάντως, όπως υπογραμμίζει το Reuters, τα τσιπ εισέρχονται σε έναν χώρο με έντονο ανταγωνισμό: Πρόσφατα η Huawei ανακοίνωσε πως έχει φτιάξει ένα 5G τσιπ που θα χρησιμοποιεί στα δικά της κινητά. Η Samsung επίσης έχει ένα μόντεμ 5G υπό την ονομασία Exynos 5100, που θα χρησιμοποιείται σε πολλές από τις συσκευές της που θα πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Η MediaTek της Ταϊβάν έχει επίσης ένα 5G τσιπ, ενώ η Intel σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δικό της στο δεύτερο μισό του έτους. Πάροχοι στην Κορέα και την Κίνα ετοιμάζονται να αρχίσουν να θέτουν σε λειτουργία τα δίκτυά τους την άνοιξη, με εταιρείες στις ΗΠΑ να ετοιμάζονται για ανάλογες κινήσεις αργότερα μέσα στο έτος.

«Φέτος, πρακτικά κάθε μεγάλος κατασκευαστής τηλεφώνων Android θα λανσάρει ένα τηλέφωνο με 5G» είπε σχετικά ο Ιγκνάτσιο Κοντρέρας, επικεφαλής 5G marketing της Qualcomm.

Η Apple δεν έχει πει πότε το iPhone θα αποκτήσει δυνατότητες 5G.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *