Ναι και όμως..Ο τρόπος που περπατάς δείχνει αν λές ψέματα!!

1Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, ο τρόπος που περπατάμε προδίδει διάφορα στοιχεία όπως τη διάθεσή μας ή το αν λέμε αλήθεια ή ψέματα. Ανέπτυξαν μάλιστα τη μοναδική συσκευή Daily Dairy που αποκαλύπτει πώς νιώθουμε και αν είμαστε ειλικρινείς αναλύοντας τις κινήσεις μας. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανίχνευσης του ψεύδους (έλεγχος του καρδιακού ρυθμού, της έκκρισης ιδρώτα, της εγκεφαλικής δραστηριότητας) αλλά είναι η πρώτη μέθοδος που προσπαθεί να το επιτύχει μέσω της κινησιολογίας.

Ερευνητές του Πανεπιστήμιου Swansea ανέπτυξαν μια συσκευή η οποία τοποθετείται είτε στη ζώνη είτε στον αστράγαλο και καταγράφει κάθε κίνηση του κατόχου της. Η συσκευή μπορεί να καταγράφει εκατοντάδες κινήσεις το δευτερόλεπτο, ακόμη και τις πιο ανεπαίσθητες που κάνει κάποιος. Η νέα συσκευή έχει μέγεθος ρολογιού χειρός και δημιουργήθηκε αρχικώς για τη μελέτη της κινησιολογίας των πιγκουίνων. Ωστόσο οι ερευνητές την τροποποίησαν έτσι ώστε να χρησιμοποιείται και σε άλλα ζώα καθώς και στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάλυση των καταγραφών της συσκευής μπορεί να αποκαλύψει όχι μόνο το αν κάποιος ψεύδεται αλλά και τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Επιπλέον οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η «Daily Dairy» μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιος πρόκειται να ασθενήσει πριν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα.

Αν και δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη την έρευνα τους ώστε να τοποθετηθεί αναλόγως η επιστημονική κοινότητα, οι βρετανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι τα πειράματα που διεξάγουν δείχνουν πως η συσκευή παρέχει πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα. Στα πειράματα οι εθελοντές, αφού κληθούν να πουν ψέματα, περπατούν έχοντας τοποθετημένη τη συσκευή καταγραφής κίνησης πάνω τους ώστε να γίνει μετά η αποκωδικοποίηση της.

Επίσης οι εθελοντές βλέπουν βίντεο τα οποία έχουν ως στόχο να προκαλέσουν μια συγκεκριμένη κάθε φορά συναισθηματική κατάσταση. Στη συνέχεια «φορούν» τη συσκευή και αρχίζουν να περπατούν ώστε οι καταγραφές να αποκαλύψουν το τι αισθάνονται.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *