Νερο με λεμονι….το θαυματουργο

59Το λεμόνι έχει πολλές ιατρικές ιδιότητες.

Είναι: Αντισηπτικό – Προλαμβάνει τη σήψη, τη συγκέντρωση παθογόνων βακτηρίων και την αποσύνθεση των ιστών.
Αντισκορβουτικό- Λειτουργεί ως φάρμακο και προλαμβάνει ασθένειες, βοηθώντας στον καθαρισμό του σώματος από ξένα βλαβερά στοιχεία.

Βοηθά στην πέψη – Έχει χωνευτικές ιδιότητες που ανακουφίζουν από μερικά συμπτώματα δυσπεψίας, όπως καούρα και φούσκωμα. Βοηθά επίσηςστην εξάλειψη των αποβλήτων, την πρόληψη της διάρροιας και δυσκοιλιότητας.

Τα οφέλη του νερού με λεμόνι
Σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τα οφέλη του νερού με λεμόνι. Οι μόνοι άνθρωποι που δεν μπορούν να απολαύσουν αυτό το εξαιρετικά θρεπτικό νερό είναι εκείνοι που έχουν αλλεργία στο λεμόνι και ενεργό έλκος.
Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να εκτιμήσουν τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία:
Οφέλη ήπατος –Το νερό με το λεμόνι είναι ένα άριστο τονωτικό του ήπατος. Βοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής ροής της χολής υγροποιώντας την. Παρέχει επίσης ένα φυσικό μέσο για την ενίσχυση των ηπατικών ενζύμων όταν αυτά αραιώνονται πολύ. Βοηθά επίσης να καθοριστούν τα επίπεδα του οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ κάτι το οποίο επηρεάζει τελικά και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι μία ώρα πριν από το πρωινό συνιστάται ιδιαίτερα για προβλήματα με το ήπαρ.
Πεπτικά οφέλη – Το νερό με λεμόνι βοηθά στην διαδικασία της πέψης και της αποβολής με θετικές επιπτώσεις στο γαστρεντερικό σωλήνα.
Ο χυμός λεμονιού έχει όξινο χαρακτήρα και έτσι βοηθά στη διάσπαση της τροφής, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως καούρα και φούσκωμα. Η κατανάλωση νερού με λεμόνι βοηθά επίσης στην ορθή εξάλειψη των ξένων βλαβερών στοιχείων, στην πρόληψη της διάρροιας και δυσκοιλιότητας. Η εύρυθμη λειτουργία της πεπτικού συστήματος είναι σημαντική καθώς η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι πιο αποτελεσματική. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανάμειξη λίγο λεμονιού, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό.
Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος – Το νερό με το λεμόνι έχει αλκαλοποιητική επίδραση στον οργανισμό έτσι ώστε τα βακτήρια και οι ιοί που προκαλούν το κρυολόγημα και τη γρίπη να μην μπορούν να ευδοκιμήσουν σε όξινο περιβάλλον. Έχει επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο της ανάπτυξης των βακτηρίων στο σώμα μας. Γαργάρα με χυμό λεμονιού σε νερό είναι επίσης μια καλή λύση για τον πονόλαιμο.
Φροντίδα του δέρματος – Αναζωογονεί το δέρμα εσωτερικά, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να αφαιρέσει τα σπυράκια. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε εγκαύματα, να απαλύνει την αίσθηση καψίματος και να βοηθήσει στην όψη ουλών.
Απώλεια βάρους – Επειδή βοηθάει στη σωστή πέψη, το νερό με το λεμόνι βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους.
Καθαρίζει το αίμα.
Ελέγχει την αιμορραγία.
Βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Αναπνευστική Οφέλη – Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα και κάνει επίσης ευκολότερη την αναπνοή.
Προλαμβάνει προβλήματα στα νεφρά – Διαλύει τις πέτρες στα νεφρά καθώς και πέτρες στη χοληδόχο και στο πάγκρεας.
Βοηθά στη ανάπτυξη του παιδιού – Στην εγκυμοσύνη, η κατανάλωση νερού με λεμόνι ενισχύει τη δημιουργία γερών οστών του μωρού.
Μπορείτε να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη, απλά πίνοντας νερό με χυμό λεμονιού δυο φορές τη μέρα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *