Νικήστε τον πυρετό με αυτούς τους φυσικούς τρόπους

37Και ποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με τον πυρετό, ιδιαίτερα τους κρύους αυτούς μήνες. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν να «ρίξετε» τον πυρετό και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας πολύ σύντομα…

Κομπρέσες με ξύδι: Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, όταν ήμασταν ακόμη παιδάκια και η μαμά μας προσπαθούσε να μας σώσει από το… βρασμό. Ψηνόμασταν στον πυρετό και η λύση ήταν μία. Ρίξτε σε ένα μικρό λεκανάκι χλιαρό νερό και με μία μικρή ποσότητα ξυδιού και ανακατέψτε τα. Χρησιμοποιήστε μία πετσέτα προσώπου για κομπρέσα, βρέξτε την και ακουμπήστε την στο μέτωπο ή τις μασχάλες. Μόλις ζεσταθεί, την βρέχετε και πάλι.

Πιείτε λεμόνι με σκόρδο: Το ρόφημα αυτό μπορεί να έχει έντονη οσμή, αλλά πραγματικά θα σας σώσει. Στύβετε ένα λεμόνι και το ανακατεύετε με μία πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου. Για να το γλυκάνετε λίγο, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πιείτε το. Τόσο το λεμόνι όσο και το σκόρδο θα τονώσουν σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Κάντε συχνά ντουζ: Το χλιαρό μπάνιο θα επαναφέρει τη θερμοκρασία του σώματός σας στα κανονικά της επίπεδα. Μπορεί να κρυώνετε μόνο με τη σκέψη του χλιαρού νερού, αλλά πρέπει να θυσιαστείτε. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και να είστε σίγουρες πως δε θα το μετανιώσετε.

Προσέξτε τη διατροφή σας: Τα φρούτα, για παράδειγμα, θα ενισχύσουν τον ταλαιπωρημένο οργανισμό σας και ταυτόχρονα θα σας δροσίσουν. Επίσης, οι σούπες λαχανικών επιβάλλονται τόσο για την κατάστασή σας όσο και για τον καιρό.

Πιείτε ρόφημα βοτάνων: Γενικώς τα βότανα βοηθάνε αρκετά. Και επειδή είναι φυσικό πως δεν μπορείτε να πίνετε συνεχώς φασκόμηλο, εμείς θα σας λέγαμε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ρόφημα για τον πυρετό από διάφορα βότανα. Μέντα, μελισσόχορτο, καγιέν, θυμάρι, τίλιο, ευκάλυπτος και καλέντουλα θεωρούνται ιδανικά για την περίσταση αυτή. Μη διστάσετε να ρίξετε και μία κουταλιά μέλι μέσα στο ρόφημά σας για να του δώσετε μία πιο γλυκιά γεύση και να ηρεμήσετε το λαιμό σας.

 

queen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *