Νομικη οδο για Σπανουλη κ αναγκη για βελτιωση η ΚΑΕ Παναθηναικος

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOSΤην τιμωρία του Βασίλη Σπανούλη θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός δια της νομικής οδού. Οι «πράσινοι» θεωρούν πως η χειρονομία που έκανε ο αρχηγός του Ολυμπιακού τίναξε το παιχνίδι στον αέρα και προκάλεσε την εξέδρα, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα, κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η ΚΑΕ κατηγορεί τον Λαρισαίο άσο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων κι αυτή θα είναι και η θέση της όταν κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή.

Πάντως η τιμωρία της έδρας θεωρείται δεδομένη (τουλάχιστον για δύο αγωνιστικές) αφού το φύλλο αγώνος είναι επιβαρυντικό και σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα υποχρεωθεί να δώσει κάποια ματς των play offs χωρίς κόσμο, τη στιγμή που εκκρεμεί μόλις ένα-με τον Απόλλωνα Πατρών την επόμενη Κυριακή-στο ΟΑΚΑ για την κανονική περίοδο, αλλά δύσκολα θα υπάρχει μέχρι τότε απόφαση για την ποινή του. Θα μπορούσε να ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν το παιχνίδι.

Πίστη μεν, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε το πρωτάθλημα, αλλά το πλεονέκτημα έδρας. Θα χρειαστεί να νικήσει τουλάχιστον μια φορά στους τελικούς τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (εφόσον οι δυο τους συναντηθούν εκεί) για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, αλλά πρόκειται για κάτι που έχει πετύχει πέντε φορές στα έξι τελευταία χρόνια.

Για να συμβεί όμως φέτος αυτό, θα χρειαστεί οι «πράσινοι» να παρουσιάσουν μεγάλη βελτίωση στην εικόνα τους. Όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ δεν καλύπτουν τις αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στο παρκέ και τη σχεδόν με κάτω τα χέρια ήττα από τον Ολυμπιακό. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει σαφής προβληματισμός για το ΠΡΌΣΩΠΟ που παρουσίασε και για το οποίο ευθύνες φέρει και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος δήλωσε εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αδιάβαστος αμυντικά, αφού δέχτηκε πολλές φορές καλάθια με τον ίδιο τρόπο από τους αντιπάλους του, ενώ επιθετικά ήταν εμφανώς δυσλειτουργικός. Ο Διαμαντίδης περιορίστηκε σε δημιουργικό ρόλο, ο Παππάς και ο Σλότερ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ο Γιάνκοβιτς ξεκίνησε «ζεστός» αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, ο Γκιστ απουσίαζε κι έμεινε μόνο ο Μπατίστα να παλεύει. Ενδεικτικό είναι πως ο Παναθηναϊκός είχε πολύ περισσότερες επιθέσεις από τον Ολυμπιακό, αλλά ταυτόχρονα έδειξε σε ένα ακόμη ματς χωρίς εναλλακτικό πλάνο από τη στιγμή που είχε κάκιστα ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (5/30), εκτελώντας όσα και δίποντα (15/30).

Αναμονή για Γκιστ

Στον Παναθηναϊκό αναμένουν σύντομα τα αποτελέσματα του δευτέρου δείγματος του Τζέιμς Γκιστ κι ακολούθως την τιμωρία που θα του επιβληθεί για να κινηθούν αναλόγως. Εφόσον η «καμπάνα» καλύπτει τουλάχιστον την τρέχουσα σεζόν, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ θα αντικατασταθεί και ήδη γίνεται αναζήτηση στην αγορά. Υπάρχουν παίκτες που ολοκλήρωσαν ή ολοκληρώνουν τη σεζόν στις ομάδες τους και μπορεί να γίνουν διαθέσιμοι και ήδη εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις, όπως του Γάλλου Νομπέλ Μπουνγκού Κολό (27χρ., 2,02μ.) της Λιμόζ. Οι «πράσινοι» έχουν προθεσμία να αλλάξουν ξένο μέχρι την παραμονή έναρξης των play offs, δηλαδή για περίπου δέκα μέρες ακόμη.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *