Ξέρετε τι θα συμβεί αν πυροβολήσετε στο διάστημα;

Η μόνη διαφορά που υπάρχει στη χρήση ενός όπλου στη Γη και στο διάστημα, είναι το σχήμα του ίχνους του καπνού που θα δημιουργηθεί κατά την εκπυρσοκρότηση και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ήχος.

Λαμβάνοντας υπόψιν τον 3ο νόμο του Νεύτωνα, εάν ένα όπλο πυροβολήσει στο διάστημα, αυτός που το κρατάει θα εκτιναχτεί προς την αντίθετη κατεύθυνση της σφαίρας.

Βέβαια, εάν η ταχύτητα της σφαίρας είναι περίπου 1.000 μ./δευτ. ο άνθρωπος που το κρατάει θα μετακινηθεί μόλις μερικά εκατοστά προς τα πίσω, καθώς η μάζα του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της σφαίρας.

Η σφαίρα θα συνεχίσει την πορεία αιωνίως. «Δε θα σταματήσει ποτέ, καθώς το σύμπαν θα επεκτείνεται γρηγορότερα από ό,τι η σφαίρα θα μπορεί να καλύψει τη διαφορά με οποιαδήποτε μάζα και αν έχει», εξηγεί διάσημος αστρονόμος.

Γίνεται να πυροβολήσετε και η σφαίρα να έρθει στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου;

Αν βρίσκεστε σε ένα πλανήτη θεωρητικά γίνεται επειδή τα αντικείμενα σε τροχιά γύρω απο τους πλανήτες είναι σε μια διαρκή κατάσταση ελεύθερης πτώσης. Θα πρέπει λοιπόν να πυροβολήσετε οριζόντια και μετά απο λίγο η σφαίρα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Αν και πολλοί μπορεί να θεωρήσουν το περιστατικό της εκπυρσοκρότησης ενός όπλου στο διάστημα, κάτι εντελώς απίθανο να συμβεί, στην πραγματικότητα όπλα έχουν βρεθεί εκτός της Γης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *