Ξεκινά η ανακατασκευή

109Περίπου 40.000 Ιάπωνες βρέθηκαν στο “αντίο” του παλιού Ολυμπιακού σταδίου του Τόκιο το οποίο θα ανακατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το δικό τους “αντίο” είπαν οι Ιάπωνες στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο το οποίο και θα ανακατασκευαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Περίπου 40.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην ειδική εκδήλωση που έγινε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Στη θέση του παλιού σταδίου, το οποίο φιλοξένησε τη διοργάνωση του 1964, θα δημιουργηθεί ένα νέο το οποίο θα κατασκευαστεί σε χώρο 220.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το νέο στάδιο θα έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων και οροφή που ανοίγει και κλείνει. Έργο της Χαντίντ ( η οποία έχει αναλάβει το έργο) είναι και το εντυπωσιακό κολυμβητήριο του Λονδίνου, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις το 2012.

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει δεν θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το 2019.

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν

Βέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα για τους διοργανωτές αφού υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά τόσο με το κόστος όσο και με τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.

Γύρω από το στάδιο σήμερα βρίσκονταν ένα πάρκο το οποίο πλέον δεν θα υπάρχει σύμφωνα με τα νέα σχέδια. Αυτό έχει ξεσηκώσει και το πρώτο κομμάτι αντιδράσεων.

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωνάζουν για το κόστος κατασκευής του νέου σταδίου. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από την εταιρία να κάνει νέα πρόταση πιο οικονομική και με μειωμένο αριθμό θεατών.

Το τι θα γίνει θα το δούμε το προσεχές διάστημα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *