Οι ατρόμητοι κυνηγοί της φυλής San: Κυνηγούν χρησιμοποιώντας τόξα και βέλη παρέα με ένα άγριο τσιτάχ [Εικόνες]

1Τους ατρόμητους κυνηγούς της φυλής San που κυνηγούν χρησιμοποιώντας τόξα και βέλη και που συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία με την άγρια φύση, απαθανάτισε ο φακός του Jack Somerville.

Ο 26χρονος φωτογράφος από το Λονδίνο, ταξίδεψε στην Ναμίμπια της Αφρικής και έζησε για μήνες κοντά στις φυλές San, που ζουν νομαδική ζωή ως κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες.

Οι ιθαγενείς που ονομάζονται επίσης «Βουσμάνοι» ή «Basarwa» ζουν στα εδάφη της Νοτιοανατολικής Αφρικής και καλύπτουν τα εδάφη της Μποτσουάνα, της Ναμίμπια, της Ανγκόλα, της Ζάμπια, και της Ζιμπάμπουε.

Ζουν σε απόλυτη αρμονία με την φύση. Στις φωτογραφίες του Jack Somerville, απαθανατίζονται δυο κυνηγοί που κυνηγούν παρέα με ένα αιλουροειδές. Το αρσενικό τσιτάχ που δεν έχει εξημερωθεί τους ακολουθεί στην προσπάθεια τους να βρουν τροφή.

«Οι δύο κυνηγοί νιώθουν τελείως άνετα με τον «Aiko», το μεγάλο αρσενικό τσιτάχ που τους ακολουθεί» δήλωσε ο φωτογράφος.

«Οπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη γάτα που δεν γεννήθηκε σε αιχμαλωσία, ο Aiko δεν έχει εξημερωθεί. Ωστόσο, επειδή ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και σέβονται τον χώρο που χρειάζεται το ζώο, μπορούν να έρθουν πολύ κοντά του χωρίς να κινδυνεύουν».

Η φυλή San τρέφει έναν βαθύ σεβασμό για την άγρια ζωή και συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση επί αιώνες.

Θεωρούνται ο αρχαιότερος πολιτισμός που ζει αυτήν την στιγμή στην γη.

1

2

3

4

5

6

7

apocalypsejohn.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *