Οι διευκρινίσεις του Γιάννη Σαββιδάκη για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις

Οι διευκρινίσεις του Γιάννη Σαββιδάκη για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις

Οι εξηγήσεις του τραγουδιστή μετά το σάλο που προκλήθηκε

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τους μετανάστες και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις έδωσε ο Γιάννης Σαββιδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λέει» του Alpha.

Η επίμαχη δήλωση του τραγουδιστή ήταν η εξής: «Δεν μπορεί ένας Έλληνας να έχει λιγότερα δικαιώματα στα σχολεία, τα Ελληνόπουλα να έχουν λιγότερα δικαιώματα όσον αφορά το ποιον θα πάρουν σε έναν δημοτικό σταθμό ή σε ένα νηπιαγωγείο, από έναν ο οποίος είναι μη Έλληνας και έχει έρθει επειδή θέλει εδώ να έρθει να βρει μια καλύτερη ζωή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ ρατσιστικό, όμως εγώ που είμαι γηγενής πρέπει να ‘χω κάτι παραπάνω. Το διαβατήριό μου και η ταυτότητά μου λέει Έλληνας. Εγώ θέλω να έχω στη χώρα μου παραπάνω προνόμια, ή αν θες να έχω μια αρχική ταχύτητα, να χρειάζομαι λιγότερα χαρτιά από τα χαρτιά που χρειάζεται ένας άνθρωπος που δεν είναι Έλληνας, ένας αλλοδαπός. Δεν μπορεί μια οικογένεια ελληνική να είναι ούτε καν στο ίδιο σημείο με μια [ξένη], πρέπει να έχουμε κάτι παραπάνω εμείς σαν Έλληνες».

Όπως εξήγησε σήμερα ο ίδιος, στη συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας είχε αναφέρει (αλλά το κομμάτι αυτό δεν έπαιξε στον αέρα) ότι η οικογένειά του στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βάφτισε έναν πατέρα και ένα αγοράκι από την Αλβανία, και αυτή η κίνηση «όχι μόνο δε μας καθιστά ρατσιστές, μας καθιστά σχεδόν φιλάνθρωπους, γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, τους βάλαμε στην οικογένειά μας».

«Αυτό, ένας άνθρωπος, ο οποίος για κάποιους λίγους ανεγκέφαλους θεωρείται ρατσιστής, δεν το κάνει», και συνέχισε: «Άλλο είναι οι πρόσφυγες και άλλο οι μετανάστες, οι οποίοι οι άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. «Υπάρχουν λοιπόν και μετανάστες που είναι εδώ από το 1991, 1992, 1993. Αυτοί οι μετανάστες που ήρθαν από την Αλβανία, από πού ήρθαν οι άνθρωποι αυτοί και καλά κάνανε, και έχουμε πάρα πολλούς φίλους και στην οικογένειά μας και παντού, και από όλες τις εθνικότητες και από όλα τα χρώματα, αυτοί που είναι εδώ σχεδόν 30, και αυτοί χρόνια πρέπει και αυτοί να έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτούς που έχουν έρθει πέρυσι. Αυτό λέω. Είναι πολύ κατανοητό αυτό που λέω. Απορώ πώς δεν το κατάλαβαν κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, γιατί στο Internet με υποστήριξε το 95%, το 99% θα’λεγα του κόσμου».

Διευκρινίζοντας περαιτέρω τις απόψεις του, ανέφερε ότι «εγώ δεν είπα ότι μου τα παίρνουν τα προνόμια αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται για να βοηθηθούν στη χώρα. Υπάρχει μια έλλειψη στις υποδομές, στα συστήματα, η οποία έλλειψη δεν υπήρχε στη Γερμανία όταν φεύγαμε εμείς. Σε μία φτωχοποιημένη Ελλάδα, οι Έλληνες είναι φτωχοί, δεν μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι αυτοί μαστίζονται από τις ελλιπείς δομές, οι δομές είναι ελλιπέστατες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιάννης Σαββιδάκης ανέφερε, εμφανώς εκνευρισμένος: «Κάποιος που δεν καταλαβαίνει, το καταλαβαίνω άμα δεν καταλαβαίνει. Κάποιος που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, για μένα που τόσα χρόνια έχω δώσει δείγματα γραφής, δεν νομίζω να με έχει δει κανείς να χαιρετάω ναζιστικά ή ρατσιστικά ή φασιστικά. Ρατσισμός είναι η πίστη κάποιων ανθρώπων ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους. Είτε φυλετικά, είτε λόγω χρώματος, είτε λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων, δεν είπα κανένα τέτοιο πράγμα.Έχω φίλους από όλες τις προτιμήσεις, από όλα τα χρώματα και από όλες τις εθνικότητες. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτό που λέω εγώ, και κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, είναι ύποπτος, υποκριτής και επικίνδυνος για τη χώρα μου».

Πηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *