Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ότι Αυστραλός κρατούμενος στο Γκουαντανάμο είναι αθώος

49Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδέχθηκε έπειτα από 13 χρόνια ότι ο πρώην κατάδικος, Αυστραλός Ντέιβιντ Χικς, που παρέμεινε στη φυλακή του Γκουαντανάμο πάνω από επτά χρόνια με την κατηγορία της παροχής υλικής βοήθειας σε τρομοκράτες, είναι αθώος.

Ο αμερικανός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Χικς, Στίβεν Κένι, δήλωσε ότι το κατηγορητήριο του αμερικανικού στρατοδικείου σε βάρος του πελάτη του ήταν κατασκευασμένο και δεν ανταποκρινόταν στα όσα πραγματικά έλαβαν χώρα.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Χικς είπε ότι είναι πλέον θέμα χρόνου μέχρι το δικαστήριο να αποσύρει όλες τις κατηγορίες και να τον αθωώσει και επίσημα, προσθέτοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει κάποια στιγμή τον ερχόμενο μήνα.

Μιλώντας για την υπόθεσή του ο ίδιος ο Χικς δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα και πως κατά τη διάρκεια της δίκης του στο στρατοδικείο το 2007 αποδέχτηκε την ενοχή του προκειμένου να φύγει από το κολαστήριο του Γκουαντανάμο και να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του σε κάποια φυλακή της Αυστραλίας.

Ο Χικς είχε συλληφθεί το 2001 στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με άλλους κρατούμενους στο Γκουαντανάμο όπου και παρέμεινε μέχρι να γίνει η δίκη του και να καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά ετών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *