ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

1Οι πιο απομακρυσμένες πόλεις του κόσμου – Αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται πόλεις σε διάφορες χώρες, χωρίς αυτή η απόσταση από άλλες μεγαλουπόλεις, να δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους!

Οι πόλεις αυτές, λειτουργούν αυτοδύναμα και για την επιβίωση των κατοίκων εκμεταλλεύονται τον φυσικό πλούτο και τις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Ουρούμκι, Κίνα

urumqi

Η Ουρούμκι (Ürümqi) είναι η πιο απόμακρη πόλη από παραλία, στην Ευρασία. Για ένα μπάνιο στη θάλασσα, απαιτείται ένα οδοιπορικό πάνω από 2.240 χιλιόμετρα!

Το Ürümqi περιβάλλεται από ερήμους, βουνά και πεδιάδες, ενώ είναι απομακρυσμένο πολιτισμικά, από την υπόλοιπη Κίνα. Ο πληθυσμός της αποτελείται ως επί το πλείστον από μουσουλμάνους και θεωρείτο είναι σημαντικό φυλάκιο στον παλιό δρόμο του μεταξιού.

Ακόμα είναι ένας σημαντικός κόμβο μεταφοράς για τα άτομα που επιθυμούν να ταξιδεύουν μέσω της Κεντρικής Ασίας.

Κινγκ Έντουαρντ Πόιντ, Νότια Γεωργία και Νότια Νησιά Σάντουιτς

kingedward

Η King Edward Point είναι η πρωτεύουσα της παγωμένης Νότιας Γεωργίας και των Νότιων Νήσων Σάντουιτς, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το καλοκαίρι ο πληθυσμός είναι κάτω των 25 ατόμων, και ο πληθυσμός το χειμώνα πέφτει σε περίπου 12! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επιστημονικό και πολιτιστικό φυλάκιο, που συντηρείται από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Όαση Σίβα, Αίγυπτος

oasis

Η Όαση Σίβα, δεν είναι απομακρυσμένη, αλλά αυτό που την κάνει απρόσιτη είναι η ζέστη. Η πόλη των 23.000 κατοίκων, βρίσκεται στη μέση της Σαχάρα και θεωρείται από τις πιο καυτές περιοχές της Γης.

Μεντόγκ, Θιβέτ

medog

Για να φτάσει κανείς στην Μεντόγκ (Mêdog) πρέπει να κάνει ένα μακρύ, δύσκολο, ταξίδι με αυτοκίνητο, μέσα από συχνά αδιάβατα βουνά και με άσχημες καιρικές συνθήκες.

Πριν από το 2013, δεν υπήρχε δρόμος να συνδέει τη Mêdog, με άλλες πόλεις. Αν θέλατε να πάτε εκεί, θα έπρεπε να ανεβείτε περίπου 1.200 μέτρα πάνω στη σέλα ενός αλόγου, μέσα από μονοπάτια στα βουνά.

Αλλά και ο δρόμος που δημιουργήθηκε είναι ανοιχτός μόνο 8 μήνες του έτους. Όμως, ακόμα και τότε, συχνά κλείσει από κατολισθήσεις και χιονοπτώσεις.

Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, Ρωσία

petropavlosk

Η Petropavlovsk-Kamchatsky, είναι από τις πιο αφιλόξενες πόλεις στον κόσμο, λόγω της παγωνιάς που επικρατεί όλο τον χρόνο, στη χερσόνησο Καμτσάκα.

Έχει πληθυσμό 180 χιλιάδων κατοίκων και περιβάλλεται από ηφαίστεια και αδιάβατα βουνά. Ο μόνος τρόπο προσέγγισης, είναι αεροπορικώς, καθώς οι δρόμοι σταματούν πάνω στους τεράστιους ορεινούς σχηματισμούς.

Η Μόσχα απέχει πάνω από 6.500 χιλιόμετρα και το πιο κοντινό σημαντικό σημείο είναι ίσως η πρωτεύουσα της Αλάσκας, το Τζούνο.

Η πόλη ιδρύθηκε ως βάση για το ρωσικό ναυτικό, και σήμερα οι κάτοικοι επιβιώνουν χάρη στο ψάρεμα και τον τουρισμό.

Φουναφούτι, Τουβαλού

funafuti

Η Funafuti είναι πρωτεύουσα του νησιωτικού έθνους Τουβαλού και έχει πληθυσμό 6.000 κατοίκους. Το κοντινότερο κομμάτι γης, με πληθυσμό είναι τα Φίτζι, 1.134 χιλιόμετρα μακριά. Για να φτάσεις σε μια μεγάλη πόλη, θα πρέπει να πετάξεις είτε στη Νέα Ζηλανδία είτε στη Χαβάη.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, Φουναφούτι είναι τόσο μακρινό που έχει μόνο 350 τουρίστες το χρόνο, λιγότερους από έναν την ημέρα. Αντίθετα, η εξίσου απομονωμένη Κιριμπάτι, έχει 5.000.

Νουούκ, Γροιλανδία

nuuk

Η Νουούκ (Nuuk) είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στη Γροιλανδία. Ο πληθυσμός της φτάνει μόλις στους 16.583 κατοίκους.

Δεν υπάρχει άλλη πρωτεύουσα στην Γη είναι πιο βόρεια από το Nuuk και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτήν. Οι επισκέπτες πρέπει να φτάσουν μέσω Ισλανδίας ή Κοπενχάγης, και οι πτήσεις είναι ακριβές.

Ικουίτος, Περού

iquitos

Η Ικουίτος (Iquitos) που έχει πληθυσμό 400 χιλιάδων κατοίκων, είναι θαμμένος βαθιά στην καρδιά του Αμαζονίου, και περιβάλλεται από εκατοντάδες χιλιόμετρα αδιαπέραστου τροπικού δάσους. Για να φτάσει κανείς εκεί, χρειάζεται ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών με βάρκα, μέσα στη ζούγκλα.

Υπάρχει μόνο ένας δύσβατος και επικίνδυνος δρόμος 104 χιλιομέτρων, που σπανίως χρησιμοποιείται, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα μικρό αεροδρόμιο, που συνδέει το Iquitos, με τη πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

Περθ, Αυστραλία

perth

Το Περθ είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, με πληθυσμό περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους, έντονη νυχτερινή ζωή, συχνές πτήσεις με την υπόλοιπη Αυστραλία και οδικές συνδέσεις με άλλες πόλεις.

Ωστόσο, βρίσκεται στη μέση της ερήμου και απέχει, περίπου, 3.300 χιλιόμετρα από το Σίδνεϊ, ενώ η κοντινότερη πόλη η Αδελαΐδα βρίσκεται στα 2.100 χιλιόμετρα.

Για τους Αυστραλούς που ζουν στο Πέρθ, είναι φθηνότερο και ευκολότερο να φτάσουν στην Ινδονησία από οπουδήποτε αλλού στη χώρα τους.

(με πληροφορίες και εικόνες από TopTenz, snoopit24)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *