Οι σκοπιανοί κοιτάζουν τα άστρα και ψάχνουν τον Μεγαλέξανδρο

64Μπορεί η αρχαιολογική σκαπάνη της Κατερίνας Περιστέρη να προχωράει αργά, αλλά σταθερά, προς το εσωτερικό του τύμβου στην Αμφίπολη για να φτάσει στον υψηλό «ένοικο» του μακεδονικού τάφου, αλλά και στα Σκόπια δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, αφού ξέρουν, πως οι όποιες αποκαλύψεις της Αμφίπολης, θα γκρεμίσουν για πάντα τις διεκδικήσεις τους.

Και αν οι δικοί μας αρχαιολόγοι δεν βάζουν ψηλά τον πήχυ, ως προς το ποιον θα αντικρίσουν όταν ανοίξουν την πόρτα του νεκρικού θαλάμου και συμβιβάζονται ακόμα «με έναν Νέαρχο», ή «μια Ρωξάνη», ελπίζοντας πως μπορεί να βρεθεί μπροστά τους και «κανένας Κάσσανδρος», στα Σκόπια χτυπάνε όσο πιο ψηλά γίνεται: ψάχνουν εναγωνίως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με οδηγό τα άστρα.

Προς τούτο, «διεθνής ομάδα ειδικών», με επικεφαλής έναν «ανεξάρτητο αρχαιολόγο» από την Κροατία, ονόματι Ντομαγκόι Νίκολιτς, πραγματοποιεί με χρήματα του υπουργείου Πολιτισμού, αρχαιολογική έρευνα στην τοποθεσία Οβτσε Πόλε, κοντά στην πόλη Στιπ της ανατολικής FYROM, με τη μέθοδο της «αρχαιοακουστικής», (σ.σ. μελέτη της ακουστικής αρχαιολογικών χώρων) με σκοπό να ερευνηθεί αν κάτω από ένα γεώγλυφο, μια τούμπα δηλαδή, κρύβεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου(!!!!!!)

Οπως μας πληροφορεί η εφημερίδα των Σκοπίων, Utrinski Vesnik, η «ομάδα ειδικών», αναζητεί τον θαμμένο Μακεδόνα στρατηλάτη, οδηγούμενη από τον αστερισμό της Κασσιόπης, κατά το πρότυπο των Τριών Μάγων στα ταξίδι προς το σπήλαιο της Βηθλεέμ.

«Την 21η Ιουλίου, ημέρα γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι επιστήμονες εργάζονταν άγρυπνα στο μικρό γεώγλυφο. Διατείνονται ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου, ο αστερισμός της Κασσιόπης βρισκόταν ακριβώς πάνω από το γεώγλυφο της Μπέλα Ζόρα και πως αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος κάποιας ιδιαίτερα σημαντικής προσωπικότητας», σημειώνει.

Ποια μπορεί να είναι αυτή; Κατά τον υπεύθυνο της έρευνας Νίκολιτς, ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται ούτε στην Αλεξάνδρεια ούτε στην Ελλάδα, αλλά στο Οβτσε Πόλε: «Μία εσωτερική ώθηση παροτρύνει τους ανθρώπους να θέλουν να ενταφιαστούν εκεί όπου έχουν γεννηθεί. Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας έχει γεννηθεί στο Οβτσε Πόλε και εκεί βρίσκεται και ο τάφος του, ο οποίος καλύφθηκε εσκεμμένα», δήλωσε ο Κροάτης ερευνητής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *