Οι Χριστιανοί στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

1Όπως αναφέρουν έρευνες οι διώξεις κατά των χριστιανών σε όλο τον κόσμο εντείνονται συνεχώς απο το 2003 εως σήμερα. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις οι θανάτοι χριστιανών, για θρησκευτικούς λόγους, θα αυξηθούν. H απειλή του Ισλαμικού Κράτους και των εξτρεμιστών οπάδων γίνεται όχι μόνο όλο ενα και πιο αληθινή αλλα έρχεται όλο και πιο κοντά στα ευρωπαΪκά σύνορα, με το τελευταίο περιστατικό, τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία, να εχει προκαλέσει σάλο στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης World Watch List (WWL) τουλάχιστον 4.344 χριστιανοί σφαγιάστηκαν και 1.062 εκκλησίες καταστράφηκαν στο διάστημα Οκτώβριου 2013 – Νοεμβρίου 2014. Ο αριθμός των νεκρών χριστιανών, θύματα όλοι θρησκευτικής βίας, ήταν διπλάσιος στο διάστημα αυτό, σε σχέση με όσους χάθηκαν τους λοιπούς μήνες του 2013. Η οργάνωση, δε, δεν εμφανίζεται καθόλου αισιόδοξη στην έρευνά της, όσον αφορά το μέλλον και προβλέπει πως οι διώξεις θα ενταθούν και πως οι θάνατοι χριστιανών, για θρησκευτικούς λόγους, θα αυξηθούν ιδιαίτερα.

Η σφαγή 21 Χριστιανών Αιγύπτιων στη Λιβυή το 2015 ειχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ειδικά όταν ο δήμιος των Αιγύπτιων Χριστιανών αποκαλύφθηκε να ειναι αμερικανικής καταγωγής. Σε λεζάντα στο βίντεο των αποκεφαλισμών των Αιγύπτιων Χριστιανών το ΙΚ ανέφερε οτι: «Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας», ενώ ένας από τους μαχητές του ΙΚ λέει «Ασφάλεια για εσάς τους σταυροφόρους είναι κάτι για το οποίο μπορείτε μόνο να εύχεστε». Μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) ως απάντηση στους αποκεφαλισμούς σηματοδοτώντας την εξέλιξη ενος πολέμου που κρύβεται πίσω απο την θρησκεία.

Στις αρχές Απριλίου δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, εισήλθαν στην ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη al-Qaryatain (αλ-Καριατάιν), η σημασία της al-Qaryatain είναι τόσο συμβολική όσο και στρατηγική. Η πόλη ήταν κάποτε το σπίτι σε ένα πληθυσμό 40.000 Χριστιανών και Σουνίτων Μουσουλμάνων, και ήταν η περιοχή όπου κάποτε βρισκόταν η αρχαία Μονή του Αγίου Ελιάν- 1500 χρόνων.
Όλα αυτά άλλαξαν κατά τη διάρκεια των 10 μηνών της κατάληψης της περιοχής απο τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, με πολλούς Χριστιανούς να έχουν φύγει πριν την άφιξη των μαχητών και όσοι έμειναν να αναγκάζονται να πληρώνουν φόρο ο οποίος επιβλήθηκε μόνο σε μη-μουσουλμάνους. Υπήρξαν επίσης αναφορές για δεκάδες απαγωγές Χριστιανών και οι τζιχαντιστές μαγντοσκόπησαν την στιγμή που κατεδάφησαν την Μονή του Αγίου Ηλία. Το παλαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ, το οποίο υπολογίζεται να είναι πάνω 1.400 χρόνων, έχει καταστραφεί ολοσχερώς απο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους όπως δείχνουν οι τελευταίες δορυφορικές εικόνες.

Στις περιοχές που καταλαμβάνουν, οι τζιχαντιστές, εξαπολύουν κανονικό διωγμό κατά των «απίστων», ειδικά κατά των χριστιανών και των Γιαζίντι. Στη Μοσούλη στους χριστιανούς δόθηκε η επιλογή είτε να γίνουν μουσουλμάνοι, είτε να πληρώσουν κεφαλικό φόρο (το χαράτσι της τουρκοκρατίας), είτε να χάσουν το κεφάλι τους, το οποίο δεν μπορούν να εξαγοράσουν με τον εν λόγω φόρο, είτε να φύγουν, αν μπορούν.

Χιλιάδες χριστιανών του Ιράκ έχουν σχηματίσει τη δική τους πολιτοφυλακή, στην περιοχή της Νινευή, για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών. Οι Μονάδες Προστασίας της Περιοχής Νινευής (ΜΠΠΝ) διαθέτουν ήδη 3.000 χριστιανούς Ασύριους μαχητές. Επιπλεόν απο τη Δύση έχουν φύγει εκατοντάδες Χριστιανοί για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών, δημιουργώντας μάλιστα ενα τάγμα Χριστιανών κατά του ΙΚ.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι πριν το 2003 στη Μοσούλη ζούσαν 60.000 χριστιανοί, σήμερα ελάχιστοι έχουν απομείνει, καθώς μετά την κατάληψη της πόλης, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε οτιδήποτε χριστιανικό, από εκκλησία μέχρι κατάστημα χριστιανού. Οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν τις περιουσίες των χριστιανών και πωλούν τα «λάφυρα» σε δημόσιες δημοπρασίες πάντα πίσω απο το πέπλο της πίστης για τον Θεό.

Απόδοση/Επιμέλεια: OnAlert.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *