Οι 10 πιο θανατηφόροι εκτελεστές της μαφίας [εικόνες]

1Σκότωναν χωρίς οίκτο και για πολλά χρόνια και εκτελούσαν συμβόλαια για τα μεγαλύτερα αφεντικά. Αυτοί είναι οι 10 πιο αδίστακτοι, πληρωμένοι δολοφόνοι της Σικελιάνικη μαφίας, που κρύβονταν πίσω από φρικτές δολοφονίες, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες θύματα.

10. Joseph Barboza, “Το ζώο”

 

 

 

Ο Barboza αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο τη δεκαετία του 1960, καθώς εκτιμάται ότι είχε σκοτώσει περισσότερους από 26 ανθρώπους. Το ψευδώνυμό του “Το ζώο” το πήρε, μετά από έναν καυγά σε ένα μπαρ όπου δάγκωσε το λαιμό ενός άνδρα και του έκοψε κομμάτι. Ο ίδιος ήταν διάσημος μποξέρ της εποχής του και ένας από τους πιο επιτυχημένους, καθώς σπάνια έχανε αγώνα.

Με τέτοιο βιογραφικό ήταν φυσιολογικό να εξελιχθεί σε μια δολοφονική μηχανή, ενώ όταν συνελήφθη στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης μόλις 5 ετών, πραγματοποιούσε συνεχώς επιθέσεις στους συγκρατούμενούς του.

Όταν απελευθερώθηκε ξεκίνησε τη δράση του ως πληρωμένος δολοφόνος για την οικογένεια Patriarca, μια από τις πιο γνωστές της Σικελιάνικης μαφίας. Οι αγαπημένοι του μέθοδοι δολοφονίας ήταν η ελεύθερη σκόπευση και η τοποθέτηση βόμβας σε αυτοκίνητα, καθώς προτιμούσε να μην αφήνει ίχνη πίσω του.

Τέλος, κατάφερε να μην τιμωρηθεί ποτέ για τους φόνους του, αφού συνεργάστηκε με το FBI και κατέδωσε την κεφαλή της οικογένειας για την οποία εργαζόταν, όταν έμαθε ότι σκόπευαν να τον βγάλουν από τη μέση. Το 1976, έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια υπό αστυνομική προστασία, εκτελέστηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του.

9. Joe Gallo “Ο τρελός”

 

 

 

Ο Joe Gallo εργαζόταν για την οικογένεια Profaci, που δρούσε κυρίως στη Νέα Υόρκη. Ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και πιο επικίνδυνους πληρωμένους δολοφόνους. Το ψευδώνυμό του το πήρε από άλλα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης εξαιτίας της συνήθειάς του να απομνημονεύει διαλόγους από ταινίες με θέμα τη μαφία. Η φήμη του εκτοξεύτηκε το 1957 όταν θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Albert Anastasia.

Αργότερα, αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία της οργάνωσης που υπηρετούσε, ωστόσο δεν τα κατάφερε ποτέ. Μάλιστα, η οικογένεια σκότωσε τους περισσότερους από τους συνεργάτες του, με τον ίδιο να καταφέρνει να σωθεί, μέσω της… σύλληψής του από τις αρχές. Καταδικάστηκε σε 10ετή ποινή φυλάκισης και απελευθερώθηκε μετά από 8 χρόνια.

Όταν αποφυλακίστηκε αποφάσισε να δολοφονήσει τον αρχηγό της αφροαμερικάνικης μαφίας Colombo, τον οποίο και πυροβόλησε 3 φορές στο κεφάλι. Έναν χρόνο αργότερα δολοφονήθηκε σε ένα εστιατόριο, όπου δειπνούσε με την οικογένειά του και ένας άγνωστος τον πυροβόλησε 5 φορές στο στήθος.

8. Giovanni Brusca

 

 

 

Ο Giovanni Brusca είναι ένα από τους πιο αιμοδιψείς πληρωμένους δολοφόνους της σικελικής μαφίας, καθώς υπολογίζεται ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Μεγάλωσε στο Παλέρμο και σε νεαρή ηλικία κέρδισε μια θέση στην ομάδα του αρχιμαφιόζου Salvatore Riina. Το 1992 συμμετείχε στην δολοφονία του εισαγγελέα Giovanni Falcone, καθώς μαζί με άλλους είχαν τοποθετήσει μια βόμβα σε μια γέφυρα την οποία ανατίναξαν όταν περνούσε από εκεί.

Αργότερα, ένας από τους συνεργάτες του ο Giuseppe di Matteo, που παρείχε πληροφορίες στις αρχές, τον κατονόμασε για τη δολοφονία του Falcone. Ο ίδιος για να τον αναγκάσει να σιωπήσει απήγαγε τον 11χρονό γιο του τον οποίο και βασάνισε για περισσότερο από 2 χρόνια, απαιτώντας από τον πατέρα του αν αλλάξει την κατάθεσή του. Μετά από 2 χρόνια αποφάσισε να δολοφονήσει τον μικρό και να περιλούσει το πτώμα του με οξύ προκειμένου να σβήσει τα ίχνη. Είχε φροντίσει να στείλει φωτογραφίες στον πατέρα του θύματος.

Ο Brusca, βρίσκεται στην φυλακή, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του.

7. John Scalise

 

 

 

Ο John Scalise ήταν ένας από τους πρώτους πληρωμένους δολοφόνους του Al Capone, το διάστημα 1930-1940. Αποφάσισε να γίνει μέλος της σικελικής μαφίας όταν έχασε το μάτι του σε έναν καυγά με μαχαίρια και τα πρώτα του αφεντικά ήταν τα αδέλφια Gennas. Αργότερα ανέπτυξε κρυφή επικοινωνία με τον Al Capone και άρχισε να δέχεται συμβόλαια θανάτου από τον διασημότερο αρχιμαφιόζο.

Ο ίδιος πέρασε 14 χρόνια στην φυλακή, όπου δεχόταν συνεχείς επιθέσεις από τους συγκρατούμενούς του. Ήταν ο πιο διάσημος ύποπτος για την αιματηρή επίθεση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν μαφιόζοι ντυμένοι σαν αστυνομικοί δολοφόνησαν 7 άνδρες. Τότε συνελήφθη από την αστυνομία για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Μερικά χρόνια αργότερα μαζί με άλλους συνεργάτες του σχεδίαζαν τη δολοφονία του Al Capone, ο οποίος πληροφορήθηκε για τα σχέδια και αφού τους βασάνισε τους δολοφόνησε.

6. Tommy DeSimone

 

 

 

Ο Tommy DeSimone υπολογίζεται ότι είχε δολοφονήσει περισσότερους από 11 ανθρώπους, ενώ οι πληροφοριοδότες συχνά τον περιέγραφαν σαν τον “απόλυτο ψυχοπαθή”.

Διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1968 όταν περπατούσε στο δρόμο και ένας πεζός του είπε να προσέχει, με αποτέλεσμα να τραβήξει το όπλο και να τον πυροβολήσει στο κεφάλι. Ενώ, ο δεύτερος φόνος του έγινε σε ένα μπαρ μετά από έναν λεκτικό καυγά με τον μπάρμαν, που είχε αρνηθεί να χορέψει γι’ αυτόν.

Μετά από αυτά τα περιστατικά πληρούσε όλα τα κριτήρια για συνεργασία με την οικογένεια Lufthansa, για χάρη της οποίας δεν δίστασε να πυροβολήσει 6 φορές στο στήθος τον καλύτερό του φίλο Stacks Edwards. Η αδυναμία του να ελέγξει τα νεύρα του τον οδήγησε σε δολοφονίες σημαντικών μελών της μαφίας, όπως οι John Gotti και William DeVino, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί από άλλα μέλη της.

5. Salvatore Testa

 

 

 

Ήταν ο γιος γνωστού εγκληματία, που του άφησε μια σημαντική περιουσία και μια θέση στη μαφία. Ο Testa δρούσε ως πληρωμένος δολοφόνος για την οικογένεια Scarfo  από το 1981 μέχρι τον θάνατό του το 1984. Κατά τη διάρκεια αυτού του σύντομου χρονικού διαστήματος κατάφερε να δολοφονήσει περισσότερους από 15 ανθρώπους, μεταξύ των θυμάτων ήταν και οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του πατέρα του.

Παράλληλα, κατάφερε να επιβιώσει από πολλαπλές απόπειρες δολοφονίες που σημειώθηκαν σε βάρος του, με σημαντικότερη την επίθεση που δέχθηκε έξω από ένα ιταλικό εστιατόριο, μετά την οποία κόντεψε να χάσει το χέρι του. Οι υπεύθυνοι για την επίθεση περάσαν τη ζωή τους κρυμμένοι, όταν ο ίδιος έμαθε τα ονόματά τους.

Τέλος, ήταν οι φίλοι του που οργάνωσαν τη δολοφονία του μάλιστα τον σκότωσαν πισώπλατα, με μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, μετά από εντολή του Scarfo, που πίστευε ότι ο Testa ήθελε να τον δολοφονήσει.

4. Salvatore Gravano, “Σάμι ο ταύρος”

 

 

 

Ο Salvatore Gravano υπηρέτησε την οικογένεια Gambino, ενώ έγινε γνωστός μετά την κατάθεσή του εις βάρος του πρώην αφεντικού του John Gotti, καθώς οι πληροφορίες που παρείχε στις αρχές ήταν αρκετές για να κλείσουν για πάντα στη φυλακή τον διάσημο μαφιόζο.

Το ψευδώνυμό του το οφείλει στη σωματική του διάπλαση και τη συνήθειά του να ξεκινά καυγάδες με τους άλλους μαφιόζους. Ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη μαφία το 1960 και τα πρώτα του αφεντικά ήταν οι Colombo. Αρχικά οι αρμοδιότητές του δεν είχαν να κάνουν με εκτελέσεις, παρά μόνο με ληστείες και άλλα μικροεγκλήματα, ωστόσο η εξέλιξη του ήταν τέτοια που οι αρχιμαφιόζοι δεν άργησαν να του προτείνουν τα πρώτα συμβόλαια θανάτου.

Η φήμη του εκτοξεύθηκε μετά τη δολοφονία του φίλου του Tommy Spero, ενός εκ των πιο επικίνδυνων εγκληματιών της εποχής.

Αργότερα ο αρχηγός της οικογένειας Gambino αποφάσισε να τον κάνει δεξί του χέρι και να του αναθέτει τις σημαντικότερες αποστολές, με αποτέλεσμα μέχρι τη σύλληψή του να έχει δολοφονήσει για λογαριασμό της οικογένειας περισσότερους από 19 ανθρώπους. Κατάφερε μετά από τις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και την παροχή πληροφοριών για τον Gotti, να εκτίσει μόλις 5 χρόνια από την ποινή του. Ενώ, μετά την αποφυλάκισή του προσπάθησε να κρυφτεί, ωστόσο εντοπίστηκε από μέλη της οικογένειας Gotti και δολοφονήθηκε.

3. Giuseppe Greco

 

 

 

Ο Giuseppe Greco δρούσε κυρίως στο Παλέρμο της Ιταλίας, σε αντίθεση με άλλους πληρωμένους δολοφόνους που δρούσαν στις ΗΠΑ. Είχε καταφέρει αν αποδράσει από τις φυλακές το 1970 και από τότε, δημιουργούσε εγκληματικές ομάδες και είχε διαπράξει δεκάδες δολοφονίες, οι οποίες σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς ανέρχονται στις 80.

Μια από τις σημαντικότερες και πιο φρικτές δολοφονίες του ήταν αυτή του αρχιμαφιόζου Rosaria Riccobono, τον οποίο κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό και τον δολοφόνησε μαζί με τους συνεργάτες του, εκτελώντας το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Salvatore Riina. Τα πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν ότι ταΐστηκαν σε γουρούνια.

Ο Greco δολοφονήθηκε το 1985, σε ηλικία 33 ετών, στο σπίτι του από μέλη της ίδιας του της ομάδας.

2. Abraham Reles

 

 

 

Ο Abraham Reles θεωρείται ότι ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους και πιο0 αποδοτικούς πληρωμένους δολοφόνους, καθώς υπολογίζεται ότι είχε διαπράξει αμέτρητες δολοφονίες. Ο ίδιος εργαζόταν για τη μαφία από το 1920 έως το 1950 και υπολογίζεται ότι συνεργαζόταν με πολλές και διαφορετικές οικογένειες, ανάλογα με το συμφέρον του.

Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο και την ένταξη του στη Μαφία ανακάλυψε ότι ο φίλος του Meyer Shapiro σχεδίαζε να τον δολοφονήσει με αποτέλεσμα να εξαπολύσει κυνήγι εις βάρος ολόκληρης της οικογένειας Shapiro. Αφού δολοφόνησε τον Irving Shapiro έξω από το σπίτι του, κατάφερε να εντοπίσει τον Meyer Shapiro και να τον πυροβολήσει στο πρόσωπο, ενώ ανακάλυψε την κρυψώνα και του τρίτου αδελφού, τον οποίο έθαψε ζωντανό.

Μερικά χρόνια αργότερα συνελήφθη από τις αρχές και κλείστηκε στην φυλακή, ενώ εικάζεται ότι πέθανε σε μια προσπάθειά του να αποδράσει.

1. Richard Kuklinski

 

 

 

Ο Richard Kuklinski ίσως να είναι ο λιγότερο γνωστός πληρωμένος δολοφόνος της λίστας, ωστόσο υπολογίζεται ότι ήταν ο πιο αποδοτικός, αφού είχε εκτελέσει περισσότερους από 200 ανθρώπους. Δρούσε κυρίως στη Νέα Υόρκη και συνεργαζόταν με την οικογένεια DeCavalcante. Διέπραξε τον πρώτο του φόνο σε ηλικία 15 ετών, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους κατά συρροήν του Μανχάταν. Η φήμη του, αλλά κυρίως η δράση του προσέλκυσε το ενδιαφέρον της μαφίας, με αποτέλεσμα να δεχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τα πρώτα του συμβόλαια.

Εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια ως πληρωμένος δολοφόνος, ενώ δεν συνελήφθη ποτέ μιας και δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του. Συνελήφθη μόνο όταν ένας αστυνομικός έγινε μέλος της ομάδας του και κατάφερε να καταγράψει τα σχέδια για το επόμενο χτύπημα του. Πέθανε στα 70 του χρόνια στη φυλακή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *