Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Ξέσπασε στο δεύτερο και “καθάρισε”

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Ξέσπασε στο δεύτερο και "καθάρισε"

Ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στα τελευταία 20 λεπτά και συνέτριψε 5-0 τον Βόλο, κάνοντας το "τρία στα τρία" στη Super League. Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Γκερέρο, Βαλμπουενά και Σουντανί οι σκόρερ και τώρα η Τότεναμ.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ σε 22 λεπτά, από το 72' μέχρι το 94', και νίκησε 5-0 τον Βόλο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπορούσαν να τελειώσουν νωρίτερα το παιχνίδι, επιτρέποντας στην ομάδα της Μαγνησίας να μείνει στο ματς για 71 λεπτά.

Οι Πειραιώτες σημείωσαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με σκόρερ τους Γκιλιέρμε, Αραμπί, Γκερέρο, Βαλμπουενά και Σουντανί, και πηγαίνουν με ψυχολογία κόντρα στην Τότεναμ για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία του αγώνα στο Φάληρο.

1. ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ

Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο ότι θα ψάξει να σημειώσει γρήγορο γκολ, για να φύγει το άγχος. Από το ξεκίνημα οι ερυθρόλευκοι ανέλαβαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κυρίως από τα άκρα επιχείρησαν να τρυπήσουν την άμυνα του Βόλου. Από αριστερά με τον Ποντένσε και από την απέναντι πλευρά με τον Ραντζέλοβιτς. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως καταγράφηκε από τον άξονα με το σουτ του Βαλμπουενά έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. Το γρήγορο τέρμα ήρθε για τους γηπεδούχους στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκιλιέρμε κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 13' (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν το αουτσάιντερ, αλλά δεν δίσταζαν να βγαίνουν στην αντεπίθεση όταν τους δινόταν η ευκαιρία. Αφού δέχτηκαν το γκολ, άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο με το 4-1-4-1 που παρατάχθηκαν. Η καλύτερή τους στιγμή καταγράφηκε στο 18', όταν από λανθασμένη απομάκρυνση του Κούτρη, η μπάλα στρώθηκε στον Μουνίθ, ο οποίος από θέση βολής πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

2. ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΡΙΑ

Στο 20λεπτο η κατοχή ήταν στο 71% υπέρ του Ολυμπιακού, που στο 21' έφτασε μια… ανάσα από το 2-0. Η γυριστή κεφαλιά του Μυστακίδη, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, πήγε στο οριζόντιο. Από αυτή τη φάση και μετά οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Γκαραβέλη. Όχι όμως πως η ομάδα της Μαγνησίας έκανε αισθητή την παρουσία της μπροστά στα καρέ του Σα. Η αλήθεια είναι πως αμυντικά οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν καλύτερα και να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη, όπως συνέβη στο 24' με Ραντζέλοβιτς – Ομάρ.

Ο Μεριά, που έπαιξε έχοντας κάνει δύο προπονήσεις, προχώρησε σε τουλάχιστον δύο σημαντικές επεμβάσεις, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να κρατήσει στην άμυνα το μηδέν. Ο Βόλος έπαιξε σκληρά σε ορισμένα σημεία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές τους Ραντζέλοβιτς και Ποντένσε στο 42'. Ο Σέρβος πέρασε αριστερά και ο Πορτογάλος δεξιά, δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το 45'.

3. ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΘΡΑΣΤΟ 1-0

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μισού. Ο Βόλος συνέχισε να πατάει καλά στο γήπεδο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες, στο 50' και στο 52', με Φερνάντο Ζοάο και Μυστακίδη. Τα σουτ που επιχείρησαν εξουδετέρωσε ο Σα. Όσο έμενε το 1-0, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν μέσα στο ματς, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να βρει και δεύτερο γκολ, για να μην… τραβήξει τα ίδια όπως με Αστέρα και ΑΕΛ.

Ραντζέλοβις (53'), Ποντένσε (58'), Κούτρης (59') και Γκιλιέρμε (62') απείλησαν τον Γκαραβέλη, ενώ στο 64' ο Ραντζέλοβιτς αδράνησε και δεν τελείωσε τη φάση, στο τετ α τετ με τον κίπερ του Βόλου. Εκεί θα μπορούσε ο Σέρβος είτε να τελειώσει μόνος τη φάση, είτε να δώσει έγκαιρα σε έναν εκ των Ποντένσε – Ελ Αραμπί που έρχονταν με φόρα και ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν από θέσεις βολής.

4. ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" τον αγώνα στο 72'. Ο Ελ Αραμπί με το τέταρτο γκολ του με τα "ερυθρόλευκα" έκανε το 2-0, εκμεταλλευόμενος την πάσα που του έκανε κατά λάθος ο Διαμαντής. Ο Μαροκινός από κοντά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δύο λεπτά μετά ο Μαρτίνς πέρασε εκτός αγώνα τον σκόρερ και τον αντικατέστησε με τον Γκερέρο, ενώ από το 70' θέση στο ματς είχε πάρει και ο Σουντανί του Ραντζέλοβιτς. Η ψυχολογία και το μομέντουμ ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Από τη στιγμή που φόρτσαραν, μόνο αυτοί υπήρχαν στο γήπεδο. Στο 79' ο Γκερέρο υποδέχτηκε τη μπάλα από κάθετη πάσα του Κούτρη και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Σεντερφορίσιο τέρμα από τον Ισπανό, το τρίτο του στη σεζόν, το πρώτο του στη Super League.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα πάνω τους, ο Βόλος είχε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Στο 82' ο Ποντένσε κέρδισε πέναλτι από αντικανονικό μαρκάρισμα του Λύρατζη, ο Βαλμπουενά στο 83' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Γκολ και ασίστ σε ένα ακόμη ματς για τον Γάλλο, που συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις.

Στο 84' ο Μπενζιά αντικατέστησε τον Γκιλιέρμε και έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Θα έφτανε και σε πέμπτο γκολ, αφού πρώτα ο Ποντένσε πήγε να βάλει τρομερό γκολ στο 88', αλλά αστόχησε. Στο 94' ο Σουντανί έγραψε το τελικό 5-0 με κοντινό πλασέ, ύστερα από γύρισμα του Κούτρη από αριστερά. Με άλλα λόγια, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τέσσερα γκολ μέσα σε 22 λεπτά και πήραν τη μεγάλη σε ευρεία νίκη…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *