Ολυμπιακός: Θα πάρει χαφ

Ολυμπιακός: Θα πάρει χαφ

Ειλημμένη η απόφαση στον Ολυμπιακό για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Υπό παραχώρηση ο Μεριά, κοιτάζουν και στόπερ οι άνθρωποι της ομάδας. Η αξιολόγηση του ρόστερ και πού αλλού βλέπει. Καρβάλιο, Μποσίλια και ένας στο στυλ… Κασάμι!

Τα δύο ματς με τα οποία ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις για το 2019, είναι η προτεραιότητά του. Οι "ερυθρόλευκοι", έχουν μπροστά τους την ΑΕΛ (18/12) και τον Βόλο (22/12). Θέλουν το "δύο στα δύο" για να κλείσουν καλά τη χρονιά.

Να είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, να περιμένουν να μπουν στους "8" του Κυπέλλου έχοντας να αντιμετωπίσουν την Καλαμάτα και μέσα στο Φεβρουάριο και τα δύο ματς με την Άρσεναλ για το Europa League. Εντός της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να γίνει και η αξιολόγηση του ρόστερ. Να παρθούν αποφάσεις, όσον αφορά στους παίκτες που βρίσκονται τώρα σε αυτό και αν θα έχουν μέλλον στην ομάδα.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΑ

Το πιο τρανό παράδειγμα. Ο Γιασίν Μεριά σήκωσε το βάρος της γκρίνιας για τα πολλά λάθη του. Ο Τυνήσιος στόπερ πήρε πολλά ματς μέσα στο 2019, είναι επιβαρυμένος, έχοντας 33 ματς με τον Ολυμπιακό και 17 με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ωστόσο, θα φύγει μόνο αν έρθει πρόταση. Αυτή τη στιγμή, στα γραφεία της ΠΑΕ, συγκεκριμένη πρόταση δεν υπάρχει. Άλλο να λέγεται και να γράφεται ότι μπορεί να έρθουν ομάδες με 3 και 3,5 εκατ. ευρώ.

Αν έρθει πρόταση, θα γίνει κουβέντα. Δεν είναι αντίθετοι οι "ερυθρόλευκοι" σε πιθανή πώλησή του, κάτι που θα σημάνει αυτόματα απόκτηση άλλου κεντρικού αμυντικού. Όλα αυτά, την ώρα που ο Μαρτίνς θα περιμένει για να τσεκάρει και το πώς θα είναι ο Σισέ, που επιστρέφει στη δράση μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον έφερε πολύ πίσω…

ΧΑΦ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Εδώ και καιρό, στην ομάδα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενίσχυσή της, με έναν χαφ. Δεν επηρεάζει ο τραυματισμός του Γκιλιέρμε, έτσι κι αλλιώς μπορεί να είναι έτοιμος και σε λιγότερο από ένα μήνα ο Βραζιλιάνος. Ο Ολυμπιακός εδώ, θα πρέπει να αποφασίσει και στο τι θα γίνει με τον Μπενζιά. Ο Αλγερινός δεν μπόρεσε να δείξει κάτι και από το περιβάλλον του διαρρέεται πως αν δεν παίζει, ίσως να αναζητήσει αλλού ομάδα για το δεύτερο εξάμηνο.

Ο Μαρτίνς τον πίστεψε, αλλά δεν του βγαίνει. Στην ομάδα δεν του χρεώνουν κάτι γι’ αυτή την επιλογή και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με άλλον χαφ. Το θέμα είναι τα χαρακτηριστικά του. Χθες, εδώ στο Sport24.gr διαβάσατε για τον Καρβάλιο που ανήκει στη Νότιγχαμ. Μπορεί να έρθει και ως δανεικός, είχε ακουστεί το όνομά του και το καλοκαίρι.

Ο Καρβάλιο δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για πιο επιτελικό παίκτη. Βέβαια με τον Βαλμπουενά να έχει παίξει τις τελευταίες εβδομήντα ημέρες, δύο ματς ως βασικός (!) το σενάριο μπορεί να υπάρξει. Κι αυτό, γιατί ο Μαρτίνς δεν θα βιαστεί με τον Φορτούνη. Θα τον περιμένει να είναι καλά για να γυρίσει, για να του δώσει χρόνο. Θα έχει και σημασία πως θα είναι τότε η ομάδα…

ΕΝΑΝ ΣΤΟ ΣΤΥΛ… ΚΑΣΑΜΙ

Ο Ολυμπιακός σαν βασική του αρχή, έχει έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει και στο "6" αλλά και στο "8". Έναν στο στυλ του Παϊτίμ Κασάμι δηλαδή, ανεξάρτητα αν δεν μπόρεσε να έχει την ανάλογη συνέχεια. Μπορούσε, όμως και να αμυνθεί, αλλά και να βγει μπροστά και να σκοράρει. Αυτό, δεν το έχουν με ευκολία οι υπάρχοντες χαφ.

Ο Γκιλιέρμε είναι πιο κοντά στο γκολ, ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά στο πλευρό του, αλλά… Ο Ολυμπιακός έχει ακόμη να δώσει 12 ματς πρωταθλήματος, 10 για τα πλέι οφ, σίγουρα δύο στην Ευρώπη και τουλάχιστον τέσσερις στο Κύπελλο. Συνολικά 28 δηλαδή και με προοπτική να φτάσουν παραπάνω, αν πάνε όλα καλά στο Κύπελλο ή στην Ευρώπη… Γι’ αυτό και βλέπει χαφ και θα προχωρήσει στην απόκτησή του…

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΕΞΤΡΕΜ

Ο Μαρτίνς με τα τωρινά δεδομένα, δύσκολα θα ζητήσει εξτρέμ. Εδώ, όμως, πρέπει να εξετάσουμε κάτι. Ο Πορτογάλος, δεν… ψήνεται με τον Λοβέρα. Πιστεύει πως θέλει χρόνο, προσαρμογή. Θα την βρει όταν θα "καίει" η μπάλα ή θα γίνει ο δεύτερος Αργεντίνος μετά τον Σολδάνο, που θα πάει αλλού μήπως και; Ο Ραντζέλοβιτς δείχνει πιο ενεργός, πιο χρήσιμος, αλλά πρέπει να βελτιώσει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Ουσιαστικά οι δύο πιο ενεργοί αυτή τη στιγμή, είναι ο Ποντένσε με τον Μασούρα. Εδώ, ο Μαρτίνς θα περιμένει να δει την επιστροφή Χριστοδουλόπουλου και αναλόγως θα αποφασίσει αν θα γίνει κάτι. Για παράδειγμα θα μπορούσε να έρθει ένας πιο έτοιμος παίκτης στη θέση του Λοβέρα…

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα πρέπει να παρθεί απόφαση και για τρεις ακόμη παίκτες. Ο Κούτρης, είναι ένας από αυτούς. Δεν παίρνει χρόνο, ο Τσιμίκας παίζει ασταμάτητα και ο πρώην μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Θα μείνει για να είναι απλά συμπληρωματικός; Ή θα ζητήσει να πάει κάπου αλλού, αν υπάρξει βέβαια και η ανάλογη πρόταση; Σε τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα δει αριστερό μπακ, αλλά βασικός ήταν, είναι και θα είναι ο Τσιμίκας.

Ο νεαρός Μάρκοβιτς ήρθε για την άμυνα, όχι για να παίξει άμεσα. Ματς έχει πάρει με την ομάδα Νέων, αλλά δεν αποκλείεται να δοθεί κάπου για να παίξει σε ένα πιο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι το βασικό θέμα τώρα πάντως. Προέχουν άλλα. Ενδιαφέρον υπάρχει για τον Μπρούνο. Ο πρώην εξτρέμ του Ατρομήτου, έπαιξε ως αλλαγή στο Αγρίνιο μετά από εκείνο το ματς (πάλι ως αλλαγή) στην Τουρκία με την Μπασακσεχίρ. Ο Άρης τον θέλει και δεν είναι μόνος. Και από το εξωτερικό υπάρχει ένα αρχικό ενδιαφέρον.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΜΕΣΟΣ

Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός ως προτεραιότητά του για τις μεταγραφές, έχει τον μέσο. Εκεί κοιτάζει και ένα όνομα που έχει επιστρέψει από το πρόσφατο παρελθόν του καλοκαιριού, είναι αυτό του Μποσίλια της Μονακό. Δεν παίζει πολύ εκεί, αλλά σίγουρα θα δει και άλλες προτάσεις. Είναι, ωστόσο, μια καλή λύση.

Βέβαια, αν ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο με τον Μεριά, ο Ολυμπιακός θα φέρει στο προσκήνιο και το κομμάτι του στόπερ. Απλά εκεί, θέλει μια διαχείριση και το πρόγραμμα του Ιανουαρίου προσφέρεται και για αναμονή. Εκτίμηση; Ότι και ο Μεριά ψάχνεται πλέον, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση…

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Ξανά για Ζοάο Καρβάλιο
Έμερι στο Sport24.gr: "Σκληρά παιχνίδια τα Ολυμπιακός – Άρσεναλ"
Ολυμπιακός: Έχασε Γκιλιέρμε, Ποντένσε, σοκάρει η εικόνα του Αβραάμ

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *