Ολυμπιακός: Νίκη, θέαμα και… φύγαμε για Βελιγράδι!

Ολυμπιακός: Νίκη, θέαμα και… φύγαμε για Βελιγράδι!

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει το πάθημα με τον Παναθηναϊκό να γίνει μάθημα στους παίκτες του ώστε να προσφέρουν νίκη και θέαμα με την Λαμία ενόψει του τελικού που περιμένει τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι.

Όπως αναμενόταν, ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σήμερα σε αλλαγές στην εντεκάδα του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση με τη Λαμία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός, άφησε εκτός αποστολής τον Μεριά, τον Τσιμίκα, τον Τοροσίδη και τον Ραντζέλοβιτς, κάνοντας μια διαχείριση του ρόστερ του και ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Τρίτης στο «Μαρακανά».

Ο Μαρτίνς, αυτό που θέλει να δει από τους ποδοσφαιριστές του, είναι μια συγκέντρωση αρχικά στο ματς. Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτή θα είναι η εντολή, να μπει η ομάδα δυνατά για να… τελειώσει την υπόθεση νίκη. Βλέπετε ως τώρα, στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έδειχνε περισσότερο να έχει το μυαλό του στην Ευρώπη…

Με τον Αστέρα Τρίπολης, 1-0 με περιπέτεια… Στη Λάρισα νίκη 1-0 με την ΑΕΛ, που είχε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τέλος. Με τον Βόλο, 1-0 ως το 70ό λεπτό, 5-0 τελικό. Με τους φιλοξενούμενους στο 1-0 να έχουν δύο καλές στιγμές, αλλά τον Σα να κρατάει. Με τον Παναθηναϊκό, πίστεψαν πως θα πάρουν το τρίποντο με το γκολ του Γκερέρο από το πρώτο ημίχρονο. Στην πρώτη (πέναλτι Μακέντα) δεν κάηκαν, το ίδιο στη δεύτερη φάση (πάλι με Μακέντα), αλλά με το πέναλτι στο 90’, άφησαν δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ…

Το 1-1 στο ντέρμπι των αιωνίων, είναι ο οδηγός για τη συνέχεια. Θέλετε να το χαρακτηρίσετε ως «μήνυμα»; Ως «μάθημα»; Ο Ολυμπιακός παρέμεινε πρώτος, αλλά πλέον θέλει άλλη νοοτροπία και στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Να είναι όπως πρέπει η ομάδα, αφοσιωμένη στο ματς που δίνει κάθε αγωνιστική και όχι να… ταξιδεύει για Ερυθρό Αστέρα, Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ.

Ο Μαρτίνς ξέρει ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα. Όλοι αυτόν έχουν ως νούμερο ένα στο Ρέντη. Από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον οριοθέτησε, όλα τα άλλα… περισσεύουν. Οι παίκτες στην Ευρώπη φτιάχνουν όνομα, καριέρα και κασέ, αλλά στον Πειραιά, θέλουν στο τέλος της σεζόν να αλλάξουν το «γκράφιτι» στον τοίχο του Ρέντη και στα πρωταθλήματα να έχει νούμερο «45».

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ

Το ιδανικό σενάριο για τον Μαρτίνς απόψε, θα ήταν ο Ολυμπιακός εκτός από το τρίποντο, να μπορέσει να παρουσιάσει και θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο Καραϊσκάκη. Το «Χ» στο ΟΑΚΑ δεν έφερε μόνο κριτική. Έφερε και μια… κρυάδα στις τάξεις των οπαδών. Λογικό. Γεμάτο δεν θα είναι το γήπεδο, αλλά η ομάδα θέλει να ανταμείψει αυτούς που θα κατηφορίσουν στο Φάληρο. Είναι και θέμα αυτοπεποίθησης. Παίζεις καλή μπάλα, νικάς, αισθάνεσαι καλύτερα για τη συνέχεια…

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ

Ένας επιπρόσθετος λόγος που ο προπονητής των Πειραιωτών επιθυμεί να «καθαρίσει» η ομάδα του νωρίς το ματς με τη Λαμία, είναι οι ευκαιρίες που θέλει να δώσει. Αναρωτιούνται πολλοί γιατί καθυστερεί τις αλλαγές. Από τη μία, θέλει να «δέσει» μια ομάδα, να υπάρχει ένας βασικός κορμός. Από την άλλη, δεν θέλει να βάλει τους νέους στα… βαθιά και με μεγάλη δόση ρίσκου. Να έρθει δηλαδή μια γκέλα που θα περιπλέξει την κατάσταση.

Για παράδειγμα, Γκασπάρ και Λοβέρα είναι στην αποστολή για σήμερα. Δεν έχουν παίξει λεπτό μέχρι στιγμής και ο Μαρτίνς θέλει να τους εντάξει ομαλά. Και αν ο πρώτος είναι ο έμπειρος της παρέας, ο δεύτερος δεν θέλει να γίνει… Σολδάνο, όπως διαβάσατε εδώ στο Sport24.gr και τις προηγούμενες ημέρες. Να μην «καούν» κοινώς οι παίκτες που δεν έχουν το μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Βέβαια και αυτοί από την πλευρά τους, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

ΚΑΙ… ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δύο πράγματα συζητούν αυτές τις ημέρες και ειδικότερα μετά το 2-2 με την Τότεναμ. Το ένα, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο, το ταξίδι στο Βελιγράδι. Αρκετοί Έλληνες έχουν μεταβεί ήδη εκεί, αύριο θα αναχωρήσουν και περισσότεροι. Ακόμη και την Δευτέρα και την Τρίτη, οπαδοί των «ερυθρολεύκων» θα μεταβούν στη Σερβία για να δουν αυτό το ιστορικό ραντεβού. Είναι η αδερφική σχέση με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα που το καθιστά τέτοιο.

Ο Μαρτίνς δεν λέει λέξη γι’ αυτό το ματς. Πιθανότατα θα δώσει ένα στίγμα το βράδυ, στη συνέντευξη Τύπου. Το δουλεύει, όμως, μαζί με το τμήμα αναλυτών που έχει ρίξει δουλειά κατασκοπεύοντας τον Ερυθρό Αστέρα. Το μήνυμα πάντως, είναι ξεκάθαρο. Νίκη, γκολ και θέαμα απόψε με τη Λαμία και… φύγαμε για Βελιγράδι.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Χωρίς Τσιμίκα, Μεριά, Ραντζέλοβιτς και Τοροσίδη
Ολυμπιακός: Παίρνει εξιτήριο ο Σισέ, επιστρέφει σε 20 μέρες
Ερυθρός Αστέρας: Ο Ματέο Γκαρσία προλαβαίνει τον Ολυμπιακό

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *