Ολυμπιακός: Οι μεγάλες παραδόσεις που πρέπει να σπάσουν

Ολυμπιακός: Οι μεγάλες παραδόσεις που πρέπει να σπάσουν

Η Ζάλγκιρις, η Μπασκόνια και η Αρμάνι Μιλάνο έχουν συνολικό ρεκόρ 1-36 σε Μαδρίτη, Μόσχα και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα από το 2000 και ύστερα!

Οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάσκετ. Αυτό που συμβαίνει πάντως σήμερα με το παρελθόν των τριών αναμετρήσεων που ενδιαφέρουν άμεσα τον Ολυμπιακό, χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Πολύ απλά διότι το συνολικό ρεκόρ που έχουν οι Μπασκόνια, Ζάλγκιρις και Αρμάνι Μιλάνο στις έδρες που θα επισκεφτούν απόψε (Μόσχα, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα) είναι 1-36!

Στην σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, δηλαδή από το 2000 και ύστερα, εκ των τριών προαναφερόμενων ομάδων μόνο η Μπασκόνια έχει καταφέρει να νικήσει εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ επί συνόλου 16 αναμετρήσεων. Η ιστορική νίκη σημειώθηκε στις 3 Απριλίου 2002, όταν η Ταού Θεράμικα (όπως επονομαζόταν τότε) είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ 90-73 στο Top 16.

Ήταν σαν… χθες πριν από 17 χρόνια, δηλαδή, όταν η Ταού του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε παίκτες όπως ο Λούις Σκόλα, ο Αντρες Νοσιόνι, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Φαμπρίσιο Ομπέρτο, ο Έλμερ Μπένετ, αλλά και τους Λοράν Φουαρέ, Σέρχι Βιδάλ, Ούγκο Σκονοκίνι.

Η Ζάλγκιρις, από την άλλη, δεν έχει κερδίσει ποτέ στο παρελθόν αγώνα στην Μαδρίτη, όπως και η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έφυγε ηττημένη από την Κωνσταντινούπολη και στις 12 προηγούμενες αναμετρήσεις με την Αναντολού Εφές.

Με άλλα λόγια, για να αποκλειστεί από σήμερα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να σπάσει μία (στην περίπτωση που αυτή είναι η Ζάλγκιρις) ή δύο μεγάλες παραδόσεις…

Τα ρεκόρ στις τρεις αναμετρήσεις με τις πρώτες ομάδες γηπεδούχους:

ΟμάδεςΡεκόρ
Αναντολού Εφές – Αρμάνι Μιλάνο12-0
Ρεάλ Μαδρίτης – Ζάλγκιρις Κάουνας9-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπασκόνια15-1

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *