Ολυμπιακός: Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο εκλεκτός του Ντέιβιντ Μπλατ

Ολυμπιακός: Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο εκλεκτός του Ντέιβιντ Μπλατ

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν είναι ο "εκλεκτός" του Ντέιβιντ Μπλατ για να πάρει τη θέση του Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Κοντά σε συμφωνία οι δύο πλευρές.

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος, ο Ολυμπιακός κατέληξε στον παίκτη που θέλει για την αντικατάστασή του. Πρόκειται για τον Ουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που ψάχνει ο Ντέιβιντ Μπλατ για το "1" των "ερυθρολεύκων".

Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ (1μ93) επελέγη στο Νο17 του Draft το 2017 από τους Μέμφις Γκρίζλις, αλλά ουδέποτε πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε εκεί. Κατά βάση, έχει περάσει την καριέρα του στη G-League. Στο ΝΒΑ έχει παίξει 56 αγώνες την τελευταία τριετία, με 3.1 πόντους, 1.4 ασίστ και 1.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Αντίθετα, στην αναπτυξιακή λίγκα με Αϊόβα Ένερτζι, Τέξας Λέτζεντς και Ράπτορς 905 είχε πολύ καλύτερους μέσους όρους. Συγκεκριμένα, μετράει 16.3 πόντους (με 29.4% στο τρίποντο), 4.6 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά αγώνα.

Με καταγωγή από το Νιού Τζέρσι, πέρασε μια διετία στο NCAA με τη φανέλα του Vanderbilt, με το οποίο έκανε σπουδαίες εμφανίσεις το 2016 -με αποτέλεσμα να επιλεγεί στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας (SEC). Με 14.1 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ κατάφερε να τραβήξει την έντονη προσοχή των ομάδων του ΝΒΑ, κι εν συνεχεία να επιλεγεί από το Μέμφις στο Νο17 του Draft. Δίχως όμως να του δίνει ποτέ τον χώρο που χρειαζόταν για να δείξει το ταλέντο του.

AP Photo/Steve Dykes


Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *