Ολυμπιακός: Ο Λοβέρα να μη γίνει Σολδάνο

Ολυμπιακός: Ο Λοβέρα να μη γίνει Σολδάνο

Ο Μάξι Λοβέρα ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό κόντρα στη Λαμία το Σάββατο (28/9), σχεδόν ένα μήνα μετά την άφιξη του. Η μεγάλη πίστη στον Αργεντινό και η εκτίμηση ότι δεν θα βγει νέος Σολδάνο.

Μέσα σε διάστημα 241 ημερών ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση δύο Αργεντινών. Και οι δύο επιθετικοί. Στις 2 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Φράνκο Σολδάνο από την Ουνιόν Σάντα Φε. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ στην ομάδα της Αργεντινής, ενώ μπήκε 20% ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Νοτιοαμερικανός από την Κόρδοβα ήρθε με προσδοκίες στο λιμάνι, οι οποίες όμως δεν εκπληρώθηκαν. Ο 25χρονος έκανε έξι συμμετοχές στη Super League δίχως να σκοράρει, ενώ πραγματοποίησε τρεις εμφανίσεις στο κύπελλο, σκοράροντας μία φορά. Ο Σολδάνο ύστερα από 460 λεπτά συμμετοχής με τους "ερυθρόλευκους" σε επίσημα παιχνίδια και έχοντας πραγματοποιήσει προετοιμασία το καλοκαίρι, δόθηκε δανεικός στη Μπόκα Τζούνιορς στις 12 Αυγούστου.

Ήταν φανερό και στα φιλικά που δόθηκαν πως ο Αργεντινός δεν βρίσκεται στο επίπεδο που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ήταν λοιπόν η καλύτερη λύση ο δανεισμός του. Το γεγονός πάντως ότι ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει η Μπόκα, μία από τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας του, δείχνει ότι έχει προοπτική, άσχετα αν αυτή δεν φάνηκε κατά την παρουσία του στην Ελλάδα.

Στις 31 Αυγούστου η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή ενός άλλου Αργεντινού, του Μάξι Λοβέρα από τη Ροσάριο Σεντράλ. Οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν 3,3 εκατ. ευρώ για το 80% του ποδοσφαιριστή, ενώ με τα μπόνους που προβλέφθηκαν, δεν αποκλείεται το ποσό της μεταγραφής του να φτάσει τα 4.000.000 ευρώ. Παρότι μιλάμε για έναν παίκτη μόλις 20 ετών, ο οποίος για πρώτη φορά κλήθηκε να βγει εκτός Αργεντινής για να αγωνιστεί, δίχως δηλαδή εμπειρία στην Ευρώπη, ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών τον συμπεριέλαβε κατευθείαν στην ευρωπαϊκή λίστα, την ίδια ώρα που εκτός έμεναν παίκτες όπως ο Κούτρης και ο Σουντανί.

Αυτό ήταν ένα σαφές δείγμα ότι ο Μαρτίνς πιστεύει τον Λοβέρα. Λίγο προτού συμπληρωθεί ένας μήνας παρουσίας του στην Ελλάδα, ο Νοτιοαμερικανός δεν έχει κάνει ντεμπούτο. Ο Μαρτίνς, άλλωστε, έχει αποδείξει πως τις περισσότερες φορές δεν βιάζεται να ρίξει στη μάχη τους… νεοσύλλεκτους. Δεν αποκλείεται όμως να τον δούμε το Σάββατο (28/9, 19.30) κόντρα στη Λαμία, έστω ως αλλαγή. Η αλήθεια είναι ότι για τον Λοβέρα υπάρχει η καλύτερη γνώμη στο Ρέντη. Είναι χαρακτηριστική η προ ημερών ατάκα του προπονητή για τον Αργεντινό: "Ο Λοβέρα είναι ταλέντο, έχει ακόμα πολύ δρόμο, αλλά όταν θα είναι έτοιμος, θα δείτε ότι πρόκειται για μεγάλο παίκτη".

Στη συζήτηση που είχε κάνει με τους ρεπόρτερ ο Ίβηρας κόουτς, είχε πει: "Θα βρει τον χρόνο του στον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που ποντάρουμε πάνω του. Θα επενδύσουμε πάνω του και πιστεύουμε πως θα μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα". Είναι εμφανές ότι υπάρχει πίστη στον Αργεντινό, ενώ αξία έχει να διαπιστώσουμε σε ποια θέση κυρίως θα χρησιμοποιηθεί. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους ρεπόρτερ της Ροσάριο, προτιμούσε να αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός. Έχει τη δυνατότητα να παίξει στο δεξί "φτερό", ενώ ο Μαρτίνς τον σκέφτεται και για τη θέση "10".

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ευελπιστούν στην πράξη ο Λοβέρα να μην τους βγει νέος Σολδάνο, ένας παίκτης δηλαδή που θα χρειαστεί δηλαδή μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Με βάση τις εκτιμήσεις τους, αυτό δεν θα συμβεί. Δεν χρειάζεται όμως και βιασύνη. Πρόκειται για έναν νεαρό σε ηλικία κυνηγό, που άφησε τη χώρα του και ήρθε σε μια άλλη χιλιόμετρα μακριά, σε νέο περιβάλλον, σε ομάδα με διαφορετικούς στόχους, φιλοδοξίες και πίεση.

Παρεμπιπτόντως, την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός ο Σολδάνο κόντρα στη Λαμία την έκανε, στις 6 Φεβρουαρίου 2019, έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνισή του με τα "ερυθρόλευκα" (1 γκολ, 2 ασίστ). Με τη Μπόκα ο Αργεντινός έχει κάνει πέντε ματς μέχρι σήμερα και έχει σημειώσει ένα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Τα τέσσερα "όχι" του Πέδρο Μαρτίνς
Το ξενέρωμα του Μπεν που δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό
Βετεράνοι Ολυμπιακού: "Ο Μητρόπουλος δεν αναγνωρίζεται ως μέλος μας"
Ολυμπιακός: Φουλ των αλλαγών

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *